Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Novetats en les targetes d'aparcament per a persones amb discapacitat i mobilitat reduïda

Amb l’entrada en vigor de la nova Ordenança municipal de mobilitat aquest pròxim 16 de març, que deroga l’anterior Ordenança municipal de circulació de 2006, també s’introdueixen canvis pel que fa a les targetes d’aparcament per a persones amb discapacitat i mobilitat reduïda.

A partir del dia 16 de març deixaran d’emetre’s les targetes provisionals municipals per a les persones sol·licitants del reconeixement de discapacitat pendents de valoració, tal i com es contemplava a l’antiga Ordenança municipal de circulació. Amb aquest sistema s’acabaven emetent moltes targetes provisionals que finalment no obtenien el reconeixement oficial necessari per accedir a les targetes definitives, saturant les zones d’aparcament reservades.

Les targetes provisionals s’emetran únicament en els supòsits de malaltia o patologia d’extrema gravetat, segons s’estableix al Reial Decret 1056/2014 pel que es regulen les condicions bàsiques d’emissió i ús de la targeta d’estacionament per a persones amb discapacitat.

Amb aquest canvi es pretén descongestionar les zones d’aparcament per a persones amb mobilitat reduïda, per facilitar que hi puguin estacionar les persones que compten amb la corresponent targeta d’aparcament segons la normativa vigent a nivell català i estatal i les recomanacions de la Unió Europea.

Publicat el 12 de març de 2024
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^