Arenys de Mar
Portada>Mobilitat
Botķ que mostra/amaga menú lateral
MOBILITAT

La Regidoria de Mobilitat té com a objectiu bāsic la implantaciķ del transport urbā a Arenys de Mar i la posada en marxa del projecte dels Camins Escolars.

Transport urbā

Arenys de Mar disposa de diferents opcions de transport públic. En aquest enllaį trobareu la informaciķ relativa al servei ferroviari i de bus urbā.

Les parades del sector de ponent

plānol bus1. Estaciķ de tren
2. Rial del Sepí
3. Sant Elm-Cementiri
4. Can Quintana-Tanatori
5. Fondo de les Creus-Pavellķ
6. Can Nadal-Xifré  (CAP, Serveis Socials, Jutjats, Policia Local, CEIP Joan Maragall, Maricel, escola bressol, Correus, Parc de Lurdes, Camp de futbol)
7. Fondo de les Creus-Institut
8. Partagās-Bombers
9. Valldegata-Draper
10. Muvisa

Els horaris

L'itinerari es fa 15 cops al dia en feiners. El servei comenįa a les 7:41h i acaba a les 21:41h (horari d'inici a Arenys de Munt) amb una freqüčncia d´una hora. Aquest servei estā integrat en el sistema de tarifari de l'ATM (Autoritat del Transport Metropolitā).

Camins Escolars

caminsL'Ajuntament d'Arenys de Mar treballa per aplicar progressivament el projecte Camins Escolars amb l'objectiu que els escolars de la vila puguin anar a peu als seus centres docents amb seguretat i autonomia. El projecte s'ha elaborat a partir de l'estudi que l'empresa Intra va portar a terme per encārrec de la Diputaciķ de Barcelona i del qual es desprčn que la gran majoria d'alumnes van i tornen de l'escola a peu, seguit en segon lloc pel vehicle privat. La comoditat pels pares i la distāncia dels centres escolars a les llars dels alumnes sķn les raons principals que motiven el desplaįament amb vehicle privat. L'estudi analitza, un per un, el cas de cada escola i proposa millores per fomentar, encara més, el desplaįament a peu. Unes millores que passen per realitzar actuacions a les voreres, en la senyalitzaciķ viāria o en l'accessibilitat.
Els darrers anys, l'Ajuntament d'Arenys de Mar ha anar creant diversos camins escolars senyalitzant-los i donant prioritat als vianants.

Dades de la regidoria

Regidora: Laia Martín

Correu electrōnic: mobilitat@arenysdemar.cat

Destaquem
 
^