Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
La nova exposició temporal del Museu estarà dedicada a la indústria del gènere de punt d'Arenys de Mar

Posem fil a l'agulla. La indústria del gènere de punt a Arenys de Mar és el nom de l'exposició que s’inaugura el diumenge 28 de gener, a les 12 del migdia, al Museu d’Arenys de Mar, i que podrà visitar-se fins al 23 de desembre d'enguany.

La nova exposició temporal del Museu recorre la història de la indústria del gènere de punt d’Arenys de Mar des de finals del segle XIX fins als nostres dies i explica la història de sis indústries arenyenques del gènere de punt, alhora que vol ser un homenatge a tots els homes i dones que van treballar en aquest sector industrial durant el segle XX.

Arenys de Mar va ser una de les viles amb un major pes de la indústria tèxtil a la comarca del Maresme. L’exposició vol donar resposta a per què la revolució industrial es produí a Catalunya i per què la indústria tèxtil va ser tan important al Maresme a partir de la història de sis empreses del gènere de punt d’Arenys de Mar. Coneixerem què és el gènere de punt, com s’elaborava una peça de roba i les persones que treballaven en el procés de fabricació. Envoltat de mitjons, samarretes, calçotets i pijames, el visitant veurà de ben a prop els productes que es fabricaven a Arenys de Mar, molt valorats per la seva qualitat.

L’exposició inclou una reproducció fidedigna de l’interior d’una fàbrica de gènere de punt, dedica una secció a la crisi del sector i destaca l’empremta social i arquitectònica que ha deixat el gènere de punt en la fisonomia de la vila. Segons el comissari de l’exposició, Jordi Julià, bona part de la informació s’ha extret de fonts orals, i per aquest motiu el testimoni de les persones és tan important.

L’itinerari dedica un apartat final a Cóndor, empresa de gènere de punt especialitzada en la confecció de mitjons i que amb gairebé 120 anys d’història encara produeix els seus productes a Arenys de Mar.

Publicat el 22 de gener de 2018
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^