Escut de l'Ajuntament d'Arenys de Mar
CULTURA

Arenys de Mar té un bon nombre d'entitats i associacions culturals que cada any fan possible un gran ventall d'activitats a la nostra vila. A Arenys, hi ha la colla de geganters, l´esbart, els esplais, els escoltes, les comissions de carrers... i tants altres colˇlectius que programen cada any actes lúdics, festius, taules rodones, publicacions, fires, jornades... i enriqueixen la vida cultural arenyenca.

L'Ārea de Cultura, desenvolupa un nombre important d'activitats culturals adreįades al conjunt de la vila, i posa a l´abast dels convilatans els equipaments culturals municipals.

Des d´aquestes planes, us proposem fer un tomb pels museus de la nostra poblaciķ, fullejar les novetats de la biblioteca, cončixer les colˇleccions de l´Arxiu Municipal, o cercar en el fons documental de Salvador Espriu.

Un altre dels grans equipaments de la vila és el Centre Cultural Calisay. En aquests moments, el Calisay, estā en ple funcionament l'Escola de Música, Rādio Arenys, l'Esplai de la Gent Gran, el Servei d'Informaciķ Juvenil, l'Espai Jove, la sala polivalent (per balls, sopars, espectacles de música, teatre i dansa...), la d´exposicions, l'auditori Josep M. Arnau (per conferčncies, espectacles de petit format i com a taller), la Sala Noble (per conferčncies, reunions i cursos) i l'Espai d'Entitats, format per diverses aules i despatxos per a les entitats arenyenques.

Des d´aquesta ārea es promouen també publicacions arenyenques prōpies (Quaderns d´Estudis Arenyencs) o ajuts a autors locals. Es important també destacar els ajuts i subvencions per donar suport a les entitats arenyenques.

Des del Servei de Catalā, s'assessora a entitats i comerįos per contribuir a la normalitzaciķ lingüística. Durant l´any, es programen cursos de diferents nivells d´aprenentatge del catalā, així com diverses convocatōries obertes a la participaciķ: Mostra literāria, Contes curts ilˇlustrats, concursos, fotografia…

La Comissiķ de Festes de l´Ārea de Cultura, programa cada any, les principals cites amb l´agenda lúdica arenyenca: Sant Zenon, Sant Roc, el Festival de Jazz, el Carnaval, el Sant Jordi… Per cert, recordeu que des de l´agenda d´aquest web, podreu trobar més informaciķ de tots els actes que es programen a Arenys, i si voleu, podeu donar d´alta o afegir una nova convocatōria.

Festes d'arreu de Catalunya

Us recomanem aquest enllaį amb festes.org, un portal dedicat a donar difusiķ de les activitats culturals i festives d'arreu del país.

Dades de la regidoria

Regidoria de Cultura

Regidora: Isabel Roig

Tčcnic de Cultura: Enric Pera i Pi

Ajuntament d'Arenys de Mar
Riera del Pare Fita, 31 (Edifici Calisay)
08350 Arenys de Mar

Telčfon 93 792 41 88
Fax 93 792 46 11

cultura@arenysdemar.cat

Ajuntament d'Arenys de Mar - Riera del Bisbe Pol, núm. 8 - 08350 Arenys de Mar - Tel. 93 795 99 00