Arenys de Mar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
La sal, protagonista de l'exposició anual del Museu d'Arenys

El Museu d'Arenys inaugura el 29 de gener l'exposició anual d'aquest 2017 que porta per títol Al punt de sal, organitzada pel Museu Mollfulleda de Mineralogia, i amb la qual es vol donar a conèixer aquest mineral imprescindible per a la nostra societat des de fa segles.

L'exposició estarà instal·lada a la planta baixa del Museu Marès de la Punta i comissariada per Marc Campeny, doctor en geologia. A més, té la col·laboració del Parc de la Muntanya de Sal de Cardona, el Museu de l'Anxova i la Sal de l'Escala, el Museu de Ciències de Barcelona i les empreses Iberpothax i Infosa.

De fet, la sal ha format paisatges tan característics com la muntanya de sal de Cardona, i encara avui en dia, genera una important activitat econòmica a través de l'explotació de salines o la mineria per a l'obtenció de potassa. Però a més, al llarg de la història, la sal ha estat fonamental per al desenvolupament de la humanitat, ja que era necessari per a la conservació dels aliments. Així, aquesta exposició ens descobrirà usos de la sal que ens són desconeguts i que van molt més enllà del seu ús culinari. Ens mostrarà, a més, com s'obté aquest mineral i el paper que ha tingut al llarg de la història.

Amb motiu d'aquesta exposició, el Museu d'Arenys organitzarà durant tot l'any diverses activitats que tindran la sal com a protagonista i que seran d'àmbits tan diversos com clubs de lectura, exposicions fotogràfiques, conferències, visites guiades, tallers escolars i tallers gastronòmics.

Al punt de sal es podrà visitar fins al 17 de desembre en els horaris habituals d'obertura del Museu d'Arenys.

Publicat l'11 de gener de 2017
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
^