Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Anem prenent mides... per a una nova biblioteca

La Biblioteca P. Fidel Fita va inaugurar les seves actuals instal·lacions, al carrer Bonaire, l'any 1996. En aquell moment, Arenys de Mar es dotava d'un equipament de primer nivell i acord amb la demanda social, arribant a esdevenir la primer biblioteca informatitzada del Maresme.

La realitat, però, és que han passat 20 anys i, en tot aquest temps, la nostra societat ha crescut i experimentat una sèrie de canvis que fan que, actualment, la Biblioteca d'Arenys de Mar hagi quedat petita i desfasada en relació a la resta d'equipaments d'aquest tipus que hi ha a la nostra comarca.

expositorSi bé la Biblioteca P. Fidel Fita ha anat ampliant els serveis que presta en base als recursos que ha anat aportant l'Ajuntament i la Diputació de Barcelona, el cert és que, a dia d'avui, Arenys de Mar necessita una nova biblioteca. És per això que ja fa anys que es planteja la possibilitat de traslladar aquest equipament municipal a un indret on pugui desenvolupar i oferir tot el seu potencial de servei públic.

Mentre s'acaba de definir la seva ubicació ideal, l'Ajuntament d'Arenys ja ha començat a treballar per definir com hauria de ser la futura biblioteca de la vila. Per aquest motiu, el regidor de Cultura, Joan Miquel Llodrà, i la directora de la Biblioteca, Mercè Cussó, han iniciat una sèrie de visites a diverses biblioteques de creació més recent.

És el cas de la visita que es va fer aquesta setmana a la biblioteca Antoni Comas de Mataró, acompanyats de la seva directora, Sílvia Barragan, i de la cap de zona de biblioteques al Maresme, Sílvia Sebastian.

Serveis com l'autoprèstec, sales infantils adaptades a nens i nenes de totes les edats i sales de treball en grup són alguns dels exemples de les característiques que podria incorporar una nova biblioteca a Arenys de Mar.

En les pròximes setmanes es realitzaran més visites a d'altres biblioteques de la comarca per continuar recopilant informació que ajudi a planificar el millor possible un equipament tant necessari per a la vila.

Publicat l'11 de febrer de 2016
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^