Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
La festa de Sant Roc arriba amb novetats

Arenys de Mar es prepara per celebrar la seva festa major petita -el Vot de Vila a Sant Roc- amb diverses novetats.

D'entrada, els actes centrals començaran un dia abans, el dijous 13 d'agost, amb la recuperació de l'acte Llevant de taula, amb el qual una comitiva de macips i macipes sortirà a les 8 del vespre des del pati del C.C. Calisay i farà un recorregut per diferents carrers del poble per anunciar l'inici de les festes de Sant Roc. Enguany a més, es recupera també l'enramada de la bandera que es farà el mateix 13 d'agost. Dues activitats que substitueixen el lliurament de l'Almorratxa d'Honor.

Els gegants tornaran a sortir de nit
No faltaran enguany a la cita els gegants d'Arenys que, amb motiu del seu 60 aniversari, encaren amb més ganes i il·lusió que mai la cercavila nocturna del 14 d'agost. Com ja és habitual, el recorregut que faran és una sorpresa i només podem avançar que el punt de sortida serà la plaça de l'Ajuntament, a les 10 de la nit.

La Pesta canvia de format
La representació de La Pesta també s’ha convertit ja en una tradició de cada 15 d'agost a la nostra vila. Per tal d'evitar les aglomeracions d'anys anteriors en alguns carrers on tenien lloc les escenificacions, enguany s'ha decidit canviar el format i serà la gent del públic la que decideixi quines escenes visitar. Les representacions s'aniran fent repetint als diferents escenaris habilitats (església parroquial, c. del Turó, plaça de la Revolució, plaça de l'Ajuntament, platja de la Picòrdia, Can Ramis i Plaça del Mercat). El punt d'inici i final serà la plaça de l’Església.

Els macips prenen els carrers d'Arenys
El 16 d'agost, diada de Sant Roc, tindrà com a grans protagonistes a macips, macipes i captadores. La xifra d'inscrits enguany és de 115 persones, un terç de les quals seran macips o macipes per primera vegada. Hi haurà fins a 9 colles diferents, tres zones a banda i banda de la Riera i dues colles que faran les urbanitzacions. A més, el 16 d'agost podrem tornar a gaudir de la Tradicional Dansa d'Arenys, a les 8 del vespre, al davant dels jardins del Xifré.

Recordem, d'altra banda, que el divendres 7 d'agost es farà a l'Espai Jove el taller per aprendre els goigs de Sant Roc a càrrec de Fra Eduard. I que el mateix 7 d'agost tindrà lloc el Gintònic dels Macips.

El programa d'actes de Sant Roc inclou també la resta d'agenda de tot el mes d'agost i ja s'ha repartit per les llars arenyenques. El cartell de la festivitat d'enguany l'ha elaborat el Patronat de Sant Roc i representa l'evolució de la dona macipa. El programa es pot trobar a diferents equipaments municipals i es pot consultar online en el següent enllaç.

Fitxer Acrobat-PDF de (2.93MB)

Fitxer: San_Roc_final.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 40
Mida: 2.93 MB

Publicat el 31 de juliol de 2015
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^