Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Es concreten les primeres activitats de l'Any Espriu
Salvador Espriu estimava profundament Arenys i va inspirar-se en els seus records d'infantesa per construir el gran mite literari de Sinera. Aquest 2013, declarat Any Espriu per la Generalitat, la vila li retrà un merescut homenatge amb un ampli i variat programa d'activitats.

L'alcalde amb el conseller de Cultura en la darrera reunió de l'Any EspriuAquest dimecres al matí s'ha tornat a reunir la Comisió Executiva de l'Any Espriu, de la qual forma part l'Ajuntament d'Arenys de Mar, per concretar les primeres accions que es programaran durant el 2013 per commemorar el centenari del naixement d'aquest important escriptor. En aquest sentit, els principals àmbits en què es treballa amb la col·laboració d'altres institucions i d'entitats arenyenques, són el musical, el teatral, recitals, festes populars, exposicions, l'àmbit educatiu i escolar, rutes literàries, conferències, promoció de la lectura, cinema i audiovisuals, i activitats acadèmiques.

Com a exemple d'algunes de les activitats que es faran a la nostra vila, podem esmentar tres propostes entorn del 22 de febrer, data de la mort de Salvador Espriu. Es tracta de la presentació del nou disc del cantautor arenyenc Dídac Rocher, inspirat en Minotaure i Teseu, que s'estrenarà el dissabte 23 de febrer al Teatre Principal d'Arenys de Mar; a més d'un recital musicat al cementiri d'Arenys a càrrec de l'actriu arenyenca Gemma Sangerman, i la presentació de la nova biografia de Salvador Espriu, a càrrec d'Agustí Pons i editada per Proa.

Com a espectacle de gran format, el també arenyenc Lluís Danés dirigirà Perquè un dia torni la cançó a Sinera. Es tracta d'un espectacle poèticomusical de grans dimensions i espectacularitat, previst inicialment perquè es faci al port d'Arenys de Mar el dia 10 de juliol, aniversari del naixement de Salvador Espriu, i que tindrà la participació de figures com Ernest Crusats, Maria Coma, Roger Mas, Anna Roig, Mazoni, Gerard Quintana i Quimi Portet, entre d'altres. També per a aquell dia s'està preparant la celebració d'una rua-cavalcada per la vila que podria dirigir la companyia Comediants.

D'altra banda, s'està acabant d'enllestir tot un catàleg d'activitats diverses, com ara rutes literàries i passejades per a les escoles i per a públic general i familiar, espectacles, o exposicions, entre les quals n'hi haurà una de producció pròpia que versarà sobre Sinera i la relació entre mite i realitat.

A més, s'està treballant intensament per poder instal·lar durant tot el 2013, al bell mig de la Riera, l'Espai Espriu, destinat a acollir tot un seguit d'activitats relacionades amb Espriu i que seria, alhora, un punt d'acollida turística.

Nova imatge per al Centre Espriu
logo centre espriuTambé amb motiu de la celebració de l'Any Espriu, el Centre de Documentació i Estudi Salvador Espriu (CDESE) ha redissenyat el seu logotip i imatge gràfica amb la voluntat de donar-se a conèixer a un públic més ampli. Aquest equipament municipal, ubicat actualment al Pavelló Sert d'Arenys de Mar, va ser creat l'any 1987 per confegir un fons bibliogràfic i documental al més exhaustiu possible entorn de l'obra i la figura de Salvador Espriu. La presentació oficial de la nova imatge del Centre Espriu es farà durant el mes de desembre.

Publicat el 28 de novembre de 2012
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^