Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Preparant l'Any Espriu
La Generalitat commemorarà el centenari del naixement de l'escriptor per divulgar la vida i l'obra d'una de les principals figures de la literatura catalana.

any espriuAmb motiu del centenari del naixement de Salvador Espriu, el Govern de la Generalitat de Catalunya ha acordat designar l´any 2013 com a “Any Espriu”. Conferències, exposicions, projectes editorials i certàmens per a la divulgació de la vida i l'obra d'una de les principals figures de la literatura catalana formaran part del programa de celebració.

Per començar a preparar-ho, el Govern ha nomenat al Sr. Xavier Bru de Sala com a Comissari de la celebració. Per aquest motiu, el passat dijous dia 26 d'abril, Bru de Sala es va reunir a Arenys de Mar amb l´Alcalde, Estanis Fors,  la regidora de Cultura, Susanna Mir, i membres i col·laboradors del Centre de Documentació i Estudi Salvador Espriu.

Per la vinculació de l'escriptor i la seva obra amb Arenys de Mar, Bru de Sala va expressar clarament que “Sinera” havia de tenir un paper clau en la celebració del centenari. Així doncs, s'han iniciat els primers contactes per perfilar i definir el contingut de l'esmentada celebració, tant a nivell d'Arenys de Mar com en l'àmbit general de tot el país. En aquest sentit, l'Ajuntament d'Arenys de Mar intentarà implicar el màxim nombre d'entitats i organitzacions de la població en les diverses activitats que es portin a terme amb l'objectiu que la celebració no sigui només un fet puntual, sinó que tingui el màxim de transcendència possible.

Des de la Generalitat es destaca que Salvador Espriu i Castelló (Santa Coloma de Farners, 1913 - Barcelona, 1985) és una de les figures cabdals de les lletres catalanes del segle XX. Va escriure novel·la, teatre i poesia i va combinar amb habilitat diferents formes literàries: la lírica, l'elegia, la sàtira i la didàctica. L'any 1972 se li va atorgar el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes.

Publicat el 21 de maig de 2012
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^