Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Els 25 anys de la Penya Apa Anem-hi

La Penya Apa Anem-hi està d´enhorabona.

Aquest any celebra els 25 anys d´existència i per aquesta raó serà l´encarregada d´obrir les festes de Sant Zenon 2008. El pregó, enguany, anirà a càrrec dels atletes d´Arenys de Mar per excel•lència.

A continuació reproduïm l'escrit que la mateixa Penya ha volgut fer arribar a tota la població a través del programa de festa major, en el qual també hi trobareu fotografies dels últims 25 anys.

Felicitats Penya Apa Anem-hi! I que sigui per molts més anys!

25 anys sense parar, 25 anys de la Penya Apa Anem-hi

La història de la Penya Apa Anem-hi comença als anys 80, quan un grup d´atletes d´Arenys es troba arreu del nostre país per practicar l´esport que més els agrada: l´atletisme. Participaven en curses, marxes populars i van arriscar-se, més tard, amb les mitges maratons i maratons.

Malgrat que no ho sabien, aquestes persones estaven plantant la llavor de la formació d´una nova entitat esportiva a la població, una entitat que promouria la pràctica d´un esport que, a Arenys de Mar, no tenia tradició.

Amb el pas del temps aquests amics van decidir entrenar junts i anar a les diferents curses plegats. També, aquest grup, van decidir que havia de tenir un nom que el representés. Es van reunir un dissabte en un bar de la nostra vila i després de diferents propostes, de buscar i trobar pros i contres, i de no arribar a cap entesa, van decidir aixecar la reunió i en aquell precís moment un dels presents a la taula, mentre s´aixecava, va dir: “APA, ANEM-HI!”. En sentir aquesta frase tothom va estar d´acord que aquest seria el nom que els representaria. Acabava de néixer a Arenys de Mar la PENYA APA ANEM-HI.

En els anys següents, la Penya Apa Anem-hi va començar a prendre cos, a casa i a tots els desplaçaments que feia. Van entrar nous socis i sòcies, i les activitats esportives i socials varen seguir mes a mes. El 30 de març del 1983 es van reunir en assemblea els integrants de la penya i van decidir crear uns estatuts, formar una junta i presentar al Consell Català de l´Esport la petició d´entrar a formar part de les entitats esportives catalanes. Com a primera junta de la Penya Apa Anem-hi i com a socis fundadors varen ser nomenats Pere Salomó i Pagès, com a president; Teresa Garcia i Barangé, com a vicepresidenta; Jordi Vila i Monclús, com a secretari; Joan Castillo i Salvà, com a tresorer; i com a vocals Josep Corney i Colomer, Alfred Lloret i Colomer, i Rosalia Vegas i Repiso.

Una vegada acceptada la Penya com a entitat esportiva catalana, es va cursar a la Federació Catalana d´Atletisme la sol•licitud corresponent perquè la Penya Apa Anem-hi fos u0na entitat federada i pogués actuar de ple dret en l´àmbit de l´atletisme català. Un cop constituïts, el principal repte de la Penya va ser treballar per arrelar l´atletisme a Arenys de Mar, perquè aquest esport era nou al nostre poble, els nens i nenes de les nostres escoles no el practicaven i per això es va crear l´Escola d´Atletisme integrada, en un principi, per l´alumnat del Col•legi Cassà, curiosament la majoria nens. Al poc temps es van incorporar alumnes de La Presentació, la majoria nenes, i més endavant van completar el grup nens i nenes del Joan Maragall i de l´institut Els Tres Turons.

Aquesta Escola d´Atletisme va donar fruits molt aviat, cosa que va fer que la Penya Apa Anem-hi demanés també l´ingrés a la Federació Espanyola d´Atletisme, perquè alguns dels atletes de base ja havien d´anar a competir en l´àmbit estatal. D´aquells anys, cal destacar atletes com en Lluís Sagristà, que en les proves de velocitat 60 mll.,100 mll. i 200 mll., tant en categoria cadet com juvenil, fou campió de Catalunya i sotscampió d´Espanya; i com a representant de la selecció catalana fou campió de Espanya de 4x100 mll. O una altra gran atleta, com la Raquel Palacios, que va ser medallista en triple salt i longitud en diferents campionats de Catalunya i finalista en campionats d´Espanya. O l´ Eloi Tomàs, també medallista en campionats de Catalunya, com la Mònica Navarro, en llançament de martell, o l´Ariadna Salvans, en llançament de javelina. Actualment la Penya Apa Anem-hi té altletes medallistes a ple rendiment, com en Redouan el Gali, campió de Catalunya de Cross i 5è d´Espanya; en Pol Rueda, en llançament de javelina tres temporades campió de Catalunya i tres més medallista i finalista en campionats estatals, en Mohamet el Hmidi, campió actual de Catalunya de 10.000 mll.  i quart  espanyol. La Mar Badia, alevina, i en Roger Prat, infantil, han estat medalles de bronze 2008 en les proves de llançament de pilota i de pes. Molts altres petits atletes han tingut actuacions destacades al llarg de tots aquest 25 anys, no seria aquest el lloc més indicat per nomenar-los, ni ens voldríem deixar ningú...

De mica en mica, la Penya es va endinsar en diferents activitats del nostre poble, va participar en dues ocasions a l´arribada d´En Carnestoltes i durant tres anys va fer, per encàrrec de l´Ajuntament, un berenar popular per a 2.000 persones per la nostra festa major de Sant Zenon. La Penya està sempre disposada a col•laborar amb qualsevol entitat que li demani i actualment esta col•laborant amb la Penya Barça, l´Organització Cavalcada de Reis, el Tió i el Festival de Jazz.

Són moltes les activitats portades a terme durant aquests 25 anys, la de més durada és l´organització de la Marxa Popular que aquest any ha arribat a la 30a edició; el Cross Vila d´Arenys, la Milla Urbana, la baixada de la Flama de Canigó per relleus, que des de l´any 1983 es porta a terme, diferents sortides arreu de Catalunya, España i Europa per córrer maratons o mitges maratons... València, Mallorca, Fuenjirola, Sant Sebastià, Madrid, Valladolid, Gandia, Albí, Ginebra,  Venècia, Montecarlo, París i moltes altres ciutats han estat destinació dels atletes de la Penya Apa Anem-hi. Un dels actes que més van enorgullir les persones de la Penya Apa Anem-hi fou portar l´acta del Ple municipal de l´11 d´octubre de 1990 en què es donava el nom d´“Auterive” a un carrer del nostre poble, des de l´Ajuntament d´Arenys de Mar fins a l´Ajuntament d´Auterive per relleus. Vam sortir d´Arenys el dia 12 d´octubre de 1990 a les 7 del matí i vam entrar a la plaça de l´Ajuntament d´Auterive a les 5 de la tarda del dia 13 d´octubre, on ens esperaven els alcaldes de la dues poblacions, la banda de música, les majorettes i molta gent d´Arenys i d´Auterive. Dos dels actes que també han omplert de satisfacció la gent de la penya han estat la consecució del rècord Guinness assolit el juny de 1995 de quilòmetres recorreguts al llarg de 24 hores amb relleus de 1.000 metres. Vam córrer 421, 227 quilòmetres. Aquest rècord es va dur a terme al passeig marítim de Calella amb atletes del Club Atletisme Calella i de la Penya Apa Anem-hi.

Un altre dels actes que mai oblidarem fou el pas de la Flama Olímpica  per Arenys de Mar el juny del 92, portada per Zenon Tomàs com a president de la Penya Apa Anem-hi i acompanyat pels atletes de base del club, cosa que estava fora de protocol i que va fer que l´organització de la flama intentés que els petits atletes sortissin de la comitiva, cosa que no van aconseguir.

Tantes i tantes imatges ens vénen  a la memòria, de tots per els fets viscuts al llarg dels 25 anys que celebrem, que seria impossible anomenar-los tots en aquest escrit, però segur que estan molt presents en el cor de tots els socis, amics i simpatitzants de la nostra Penya Apa Anem-hi.

Aquests 25 anys són un començament. La Penya Apa Anem-hi té un futur esperançador, un futur amb il•lusió i moltes ganes de continuar treballant perquè l´atletisme i el  nom d´Arenys de Mar siguin coneguts arreu.

Gràcies Arenys! Des de la Penya Apa Anem-hi desitgem que passeu un feliç i joiós Sant Zenon 2008!


GLÒRIA SANT ZENON!!!

Publicat el 4 de juliol de 2008
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^