Arenys de Mar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Elvira Elias rep un emotiu homenatge en el seu 90è aniversari
Nascuda a Barcelona el 1917, és una consagrada il·lustradora, reconeguda sobretot per la seva obra dels anys 40 i 50
La il·lustradora arenyenca Elvira Elias ha rebut aquest migdia un emotiu homenatge d'un grup íntim d'amics i veïns amb motiu del seu 90è aniversari. L'alcalde d'Arenys de Mar, Miquel Rubirola, l'ha obsequiat amb un pergamí fet a mà per Laia Soler Canaleta, en nom del consistori.

Elvira Elias Cornet (Barcelona, 1917) és una consagrada il·lustradora, reconeguda sobretot per la seva obra dels anys 40 i 50. A més de felicitar-la, l'Ajuntament li ha volgut agrair amb aquest senzill homenatge la donació d'un conjunt de serigrafies i de dibuixos que va fer a la vila el 2004.

A la festa d'aniversari, que era una sorpresa, hi han assistit amics d'Elvira Elias, en molts casos relacionades amb la cultura arenyenca, com la poeta Teresa Bertran, l'il·lustrador Enric Maass, els estudiosos Joan Miquel Llodrà i Bernat Oliver i l'escriptora Assumpció Ribas, entre altres, com també altres amics i veïns de l'homenatjada, que ha agraït molt la trobada i també l'obsequi de l'Ajuntament.

Elvira Elias és filla del dibuixant, pintor, historiador i crític d'art Feliu Elias, i viu a Arenys de Mar des de fa anys. L'any 1982, amb motiu de la inauguració de l'exposició Serigrafies Mòbils, que es va presentar del 23 de juny al 4 de juliol a Caixa Laietana, Fèlix Cucurull va fer-ne aquesta presentació:

"Elvira Elias, amb les seves serigrafies mòbils -una autèntica troballa- assoleix la superposició integradora i, complementàriament, amb una estructura oberta que permet a cadascú introduir-hi un nombre previst de variants, la diversificació d'unes imatges que il·lustren, interpretant-les amb una gran riquesa de matisos, determinants aspectes de textos poètics.
 

Il·lustració d'Elvira Elias per a Tirant lo Blanc


Si Elvira Elias sempre ens ha captivat amb el seu art, ara, amb aquestes serigrafies mòbils, trobem que, als ressorts que ens la feien aparèixer en un primer pla de preferències, aplega una nova i audaç manera de desenvolupar la seva original creativitat."

Més informació de la donació de serigrafies, l'any 2004 a l'Ajuntament d'Arenys de Mar: cliqueu aquí.

Publicat el 15 de maig de 2007
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
^