Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Una exposició retrata el passat i el present de l'educació per a dones al nostre país
Es pot visitar al Museu de la Punta i s'inclou en els actes del Dia de la Dona Treballadora que, dimecres 8 de març, es commemora amb un acte al Calisay
L'exposició Aprenent a ser dona... a l'escola, que es va inaugurar dissabte 5 de març al Museu Marès de la Punta d'Arenys de Mar, explica com ha estat l'ensenyament per a les dones de tres generacions a qui, respectivament, els ha tocat viure el franquisme, la transició i l'actualitat. Es tracta d'una interessant proposta per conèixer com ha estat fins ara l'escolaritat femenina i quins valors s'han anat transmetent a través de les aules a les dones. El més impactant és l'observació de les vitrines i dels plafons corresponents a l'època de la dictadura, ja que el paper de la dona es limitava al rol de mestressa de casa i de mare.
L'objectiu d'aquesta iniciativa és recuperar objectes -llibres de text, objectes personals...- i textos, així com recopilar tota mena d'informació, que ajudin a recordar totes aquestes etapes, per tal de reflexionar-hi. Cal dir que tota aquesta recopilació de material i de testimonis ha estat possible gràcies a les cessions d'arenyencs i arenyenques i a unes tertúlies organitzades amb representants de les tres generacions.

Aquesta feina de recerca ha estat possible gràcies a la feina de l'Associació de Dones per la Igualtat, que ha comptat amb el suport del Museu Marès de la Punta i de la regidoria de Participació Ciutadana. A la foto superior, d'esquerra a dreta, Teresa Verdura, presidenta de l'Associació, Joana Asensio, regidora, Neus Ribas, directora del Museu, i Pilar Royo, professora i una de les coordinadores de l'exposició, juntament amb Marta Estruch, Montse Calopa i tot un seguit de col·laboradores.

La inauguració de l'exposició, que es pot visitar fins el 23 d'abril, és el primer d'un seguit d'actes per commemorar el Dia de la Dona Treballadora, que se celebra dimecres 8 de març amb un acte al Centre Cultural Calisay. Per a més informació, cliqueu aquí.


Les imatges




Publicat el 7 de març de 2006
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^