Arenys de Mar
Portada>Turisme, Patrimoni i Fires>Jornades Gastronòmiques del Calamarenys
Botó que mostra/amaga menú lateral
JORNADES GASTRONÒMIQUES DEL CALAMARENYS

 calamarenysArenys de Mar celebra cada mes d'octubre les Jornades Gastronòmiques del Calamarenys. Aquest 2018 ja arribem a la 23a edició.

Aquestes jornades, ja consolidades, ens serveixen per promocionar un producte típic de la nostra vila com és el calamar, i també per potenciar l'economia local, tant del sector pesquer com del sector de la restauració, aconseguint així, captar un dels principals segments turístics que actualment té la vila, el turisme gastronòmic.

El producte estrella del mes, per descomptat, és el calamar, però també volem donar a conèixer els peixos autòctons de la zona i tot el comerç que envolta el món de la pesca i del mar.

El Port d´Arenys és un dels més importants de la costa catalana. És l´exemple més evident de la llarga història i tradició marinera de la vila. La pesca i tota la indústria que es crea a l´entorn del port mouen gran part de l´activitat econòmica de la població. La subhasta del peix que té lloc cada tarda quan tornen els quillats i les barques és un espectacle pintoresc que atrau molts visitants.


També us proposarem un llistat important de restauradors de la vila que es dediquen des de fa molts anys a cuinar plats elaborats amb el peix d'Arenys. La direcció de les Jornades és a càrrec de la Regidoria de Turisme de l'Ajuntament d'Arenys de Mar, amb la col·laboració d'altres regidories, de l'Associació de Restauradors d'Arenys de Mar i de diferents restaurants, allotjaments, comerços i associacions de la vila als quals volem expressar el nostre més sincer agraïment.

Esperem que en aquest Calamarenys fem un pas més per seguir essent capaços de fer arribar el calamar d'Arenys més enllà de les nostres fronteres, i que serveixi per dinamitzar el sector econòmic a escala local.


Destaquem
 
^