Arenys de Mar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Una vintena de vaixells històrics es donaran cita al juny al Port d'Arenys

Aquest matí s'ha presentat a bord del vaixell centenari Sirius el Festival Maresmar, un esdeveniment innèdit a la costa catalana que reunirà fins a una vintena de velers històrics al Port d'Arenys de Mar.

La cita tindrà lloc del 8 al 10 de juny i els visitants podran contemplar vaixells com el pailebot Santa Eulàlia i el Sirius, tots dos amb 100 anys d'antiguitat i que encara naveguen. 

L'organització del Maresmar va a càrrec de l'empresa arenyenca Varador 2000 i, a més de la difusió de la cultura i el patrimoni marítim, també pretén divulgar els oficis relacionats amb el mar, ja que Arenys i el Maresme aglutinen una important tradició centenària en la formació de navegants i en la construcció d'embarcacions, moltes de les quals van servir per comerciar amb Amèrica i per fer més gran el teixit productiu i industrial de Catalunya.

El públic visitant podrà contemplar i visitar els vaixells històrics així com les zones habilitades i també hi haurà una travessa per la costa del Maresme que amarrarà al port d'Arenys de Mar, on es desenvoluparan activitats paral·leles, com exposicions fotogràfiques de vaixells històrics i sobre els oficis del mar, conferències, taules rodones, xerrades, i activitats per als infants.

Noms com el Santa Eulàlia, Sirius, Far Barcelona, Raptus, Odina, Bon Temps, Sa Xicota o Nôtre Dame de Consolation són algunes de les embarcacions històriques que ja han confirmat la seva presència al Festival Maresmar.

Publicat l'11 de maig de 2018
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
^