Ajuntament d'Arenys de Mar

NOTÍCIES
La cita tindrà lloc del 8 al 10 de juny i els visitants podran contemplar vaixells com el pailebot Santa Eulàlia i el Sirius, tots dos amb 100 anys d'antiguitat i que encara naveguen.

Aquest matí s'ha presentat a bord del vaixell centenari Sirius el Festival Maresmar, un esdeveniment innèdit a la costa catalana que reunirà fins a una vintena de velers històrics al Port d'Arenys de Mar.

L'organització del Maresmar va a càrrec de l'empresa arenyenca Varador 2000 i, a més de la difusió de la cultura i el patrimoni marítim, també pretén divulgar els oficis relacionats amb el mar, ja que Arenys i el Maresme aglutinen una important tradició centenària en la formació de navegants i en la construcció d'embarcacions, moltes de les quals van servir per comerciar amb Amèrica i per fer més gran el teixit productiu i industrial de Catalunya.

El públic visitant podrà contemplar i visitar els vaixells històrics així com les zones habilitades i també hi haurà una travessa per la costa del Maresme que amarrarà al port d'Arenys de Mar, on es desenvoluparan activitats paral·leles, com exposicions fotogràfiques de vaixells històrics i sobre els oficis del mar, conferències, taules rodones, xerrades, i activitats per als infants.

Noms com el Santa Eulàlia, Sirius, Far Barcelona, Raptus, Odina, Bon Temps, Sa Xicota o Nôtre Dame de Consolation són algunes de les embarcacions històriques que ja han confirmat la seva presència al Festival Maresmar.

A més, l'Ajuntament d'Arenys de Mar organitzarà el 9 de juny, un acte d’homenatge al 'Carlitos', el darrer vaixell que es va construir a les drassanes de la vila ara fa just 100 anys. El pailebot Carlitos va ser avarat a la mateixa platja de la vila a la tardor de 1918 i va ser tot un esdeveniment popular. L’acte tindrà lloc a les 11 matí, a la plaça Lloveras, espai que havia ocupat la darrera drassana d’Arenys un segle enrere.

Podeu consultar la programació prevista aquí:

Fitxer Acrobat-PDF de (3,27MB)

Fitxer: Programa_Activitats_8.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 12
Mida: 3,27 MB

Publicat l'11 de maig de 2018