Escut de l'Ajuntament d'Arenys de Mar
PortadaPortada - RegidoriesRegidoriesPortada - Regidories - Via Pública, obres i serveisVia Pública, obres i serveis
VIA PÚBLICA, OBRES I SERVEIS

Regidoria d'Obres i Serveis Municipals

Aquesta Àrea municipal és l'encarregada de dur a terme els treballs d'adequació de la via pública i la neteja viària, com també el subministrament d´aigües.

Des d´aquesta Regidoria es dirigeixen les actuacions que en matèria d´obres i de jardineria serveixen per executar els diferents plans de repavimentació de carrers, reposició de l´arbrat, arranjaments de places, manteniment del servei d´aigües o senyalització de la via pública.

L´enginyer municipal coordina el projecte d´adequació de via pública i les instal·lacions municipals, i també les llicències d´activitats.

Des de l´àrea es coordinen així mateix els serveis de subministrament d´aigua a la nostra població i els de les companyies de gas, llum, comunicacions.

 

Un equip al servei dels arenyencs
 

La Brigada Municipal d´Obres i Serveis de l´Ajuntament d´Arenys de Mar treballa perquè els carrers, places i parcs de la vila facin més goig. La principal dedicació de la brigada, que compta amb una trentena de treballadors, és mantenir neta la via pública i supervisar la recollida d´escombraries.

Els operaris de la brigada també fan feines de paleta, pintura i jardineria. Entre altres feines, són els encarregats de mantenir en condicions les voreres i calçades de la via pública i d´arreglar els desperfectes dels edificis municipals, així com de renovar el mobiliari urbà malmès.

En quant a la jardineria, fan manteniment i neteja dels espais verds de la vila i porten a terme l´esporgada de l´arbrat. La recollida de trastos vells, que es passen a buscar porta a porta seguint un calendari preestablert, és una altra de les seves dedicacions. Tot i que el camió de recollida de voluminosos recorre cada mes tots els carrers de la vila, els operaris de la brigada es troben molt sovint amb abocaments incontrolats.

Per demanar la col·laboració ciutadana, precisament, fa uns mesos van repartir un tríptic per totes les cases demanant que no es treguin trastos al carrer fora del calendari de recollida. La brigada, a més, ha d´estar a punt per actuar en cas d´emergències: com ara tempestes, ventades, rierades, per resoldre els desperfectes que s'hagin originat tant a la via pública com al mobiliari urbà.

Altres tasques són donar suport a tots els actes que s'organitzen a través de la regidories de Cultura, Esports i Ensenyament, així com als venedors de les parades del mercat municipal; i també el manteniment del cementiri.

Dades de la regidoria

Brigada Municipal:
c. Doedes, 23-25
Tel. 93 792 27 06
Correu electrònic

Regidora: Laia Martín

Destaquem
 
Ajuntament d'Arenys de Mar - Riera del Bisbe Pol, núm. 8 - 08350 Arenys de Mar - Tel. 93 795 99 00