Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Els Caputxins donen el penó de l'Orfeó Seràfic a l'Ajuntament

L’alcalde, Estanis Fors, els regidors de Patrimoni i Participació, Soraya Real i Xavi Navarro, i la directora del Museu, Neus Ribas, van recollir ahir a la tarda el penó de l’Orfeó Seràfic que estava en mans dels Caputxins. Fra Òscar Bernaus i Fra Lluís Arrom van fer la donació d’aquesta peça que es guardarà en el Museu per a la seva conservació.  

L’Orfeó Seràfic va ser fundat l’any 1908, com una secció més de la Joventut Seràfica. Com a bona entitat coral, com també van fer els cors de Clavé, l’Orfeó necessitava d’un penó o estendard. El disseny d’aquest tros de teixit tan emblemàtic va ser encarregat al rander arenyenc Marià Castells Simon, molt vinculat a la Joventut Seràfica: de fet, va ser cantaire del mateix cor i va ser terciari. Castells no només es va dedicar a dissenyar puntes sinó que va dissenyar molts altres tipus d’objectes, il·lustrar llibres i composar ex-libris, tot dins l’esperit modernista del moment.

El penó, dibuixat per ell i executat pels tallers Calsina de Barcelona, va ser beneït al convent dels frares el 26 de setembre del 1909. Avui passa per ser una mostra més de l’art tèxtil català en època del Modernisme i una de les obres més reeixides de Castells. L’última vegada que el penó va poder ser vist públicament va ser al museu d’Arenys de Mar el 2018.

Publicat el 28 de març de 2024
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^