Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
El pròxim dissabte 16 de març entra en vigor la nova Ordenança de Mobilitat

Els agents de la Policia Local que es dediquen a la formació viària a les escoles han augmentat aquestes darreres setmanes el nombre de sessions. En general, es fa una campanya informativa amb els temes que més preocupen, com els patinets. 

La informació facilitada en aquestes campanyes està recollida de forma il·lustrada en documents gràfics procedents del Servei Català del Trànsit i en un díptic que es pot trobar també en els edificis públics municipals.

L’Ordenança té per objectiu establir les pautes de convivència entre els diferents actors que utilitzen la via pública en qualsevol mitjà de transport. Es recullen els darrers canvis normatius en matèria de trànsit i s’adapten a les peculiaritats de la vila, per tal d’incrementar la seguretat viària i assolir objectius com ara l’equitat i l'especial atenció als col·lectius més vulnerables, així com la pacificació i la gestió de la mobilitat. 

L’Ordenança recull, entre els aspectes més importants, els següents:

  • Les normes de comportament en la circulació, la xarxa viària del terme municipal d´Arenys de Mar, la possibilitat d’implantar elements reductors de velocitat a la calçada, les mesures preventives d’accidents, o la incorporació de mitjans tecnològics de gestió i de vigilància del trànsit. 
  • La mobilitat dels col·lectius especialment protegits, com ara els vianants i, en especial, els infants, ampliant i regulant les zones de vianants i les zones 30. 
  • La circulació i l’estacionament de tot tipus de vehicles amb motor o sense, i tots aquells elements mecànics que puguin interactuar de forma puntual. 
  • Les zones d’estacionament amb limitació horària per garantir la igualtat d’oportunitats a l’hora d’aparcar, forçant la rotació dels vehicles.
  • Els transport públic de viatgers.
  • La senyalització i l’ordenació general del trànsit, però també les ordenacions temporals per diferents motius: activitats lúdiques, alteracions de la seguretat ciutadana, o motius mediambientals. 
  • Les restriccions de la circulació en cas de declaració d’episodi de protecció ambiental per alta contaminació, o les possibles i futures zones permanents de baixes emissions.
  • Els límits de velocitat genèrics a la vila. 
  • La distribució urbana de mercaderies en zones de càrrega i descàrrega (CiD), incloses les mercaderies perilloses. 
  • La immobilització, retirada i dipòsit de vehicles per infracció.
  • El tractament residual dels vehicles fora d’ús (abandonats)
  • Pel que fa a la gestió de l’ocupació de via pública (OVP) i els tancaments de carrers per activitats relacionades amb les obres o trasllats de mobiliari, s’augmenta el termini obligatori per a la presentació d’instàncies sol·licitant autorització municipal amb una antelació mínima de 7 dies hàbils.
  • Finalment, a l’annex 7 es detalla la taula d’infraccions i l’import de les sancions relacionades amb l’aplicació exclusiva d’aquesta Ordenança.  

Podeu consultar l'Ordenança completa obrint el següent enllaç  

 

 

 

 

 

 

 


 

Publicat el 14 de març de 2024
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^