Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Els negocis tancats per les mesures de prevenció de la Covid-19 podran pagar la meitat del lloguer

Els negocis tancats per la COVID-19 podran pagar la meitat del lloguer mentre durin les mesures sanitàriesEl Consell de Govern de la Generalitat ha aprovat un Decret Llei que reparteix els costos provocats pels tancaments ordenats per la pandèmia de la Covid-19 entre arrendadors i arrendataris. Aquesta norma possibilita la reducció del 50% del lloguer pels negocis obligats a tancar de restauració i hosteleria i també gimnasos, centres d’estètica i s'hi inclouen els negocis que poden fer només menjar a domicili.

Se'n podran beneficiar tots els establiments amb tancaments o reduccions d'activitats decretades. També podran optar a una rebaixa proporcional del lloguer els negocis que han hagut de reduir aforaments. En tancaments parcials s'aplicarà la part proporcional. Si no hi ha acord entre les parts, el lloguer queda automàticament reduït. 

En el cas d'un restaurant que manté parcialment l'activitat de menjar per emportar, d'acord amb la nova mesura es considera tancat i per tant pot acollir-se a la reducció. Més informació detallada d'aquesta mesura http://justicia.gencat.cat/ca/inici/nota-premsa/?id=389231

Mesures econòmiques sectors més afectats i reforç a Salut

El mateix Consell de Govern de la Generalitat ha aprovat  subvencions sector restauració i locals de estètica i bellesa amb una dotació de 40 milins d'euros que es podran ampliar.  També es fa un increment del pressupost en 420 M per una despesa genèrica per cobrir recursos de diferents departaments.
D’aquesta quantitat, 72 M aniran a cobrir les despeses de caràcter transversal: 26 M habitatge, 20 M protecció social, 13 M indústria, 13 M Cultura. La resta del crèdit anirà distribuït entre els diferents departaments amb un pla de xoc.

El Govern fa un reforç de 300 M a Salut. Es reforçarà el finançament del SCS i Agència Salut Pública i a contractar personal. Enquestadors i rastrejadors. (Incorporació 500 professionals).  Es manté la gratuïtat del 061 mentre duri pandèmia. i la Generalitat assumirà el cost de la trucada . També  S'agilita el pagament als centres residencials i d’atenció diürna

Informació relacionada
Les noves mesures s'apliquen a partir de dilluns, 22 de febrer
Les noves mesures s'apliquen a partir de dilluns, 8 de febrer
El Procicat torna a allargar 15 dies, fins el 7 de febrer, les mesures de confinament municipal
Des del 4 de juny s'aixeca la suspensió dels terminis legals per reclamar, desistir i retornar productes
Les Escoles bressol municipals reobren el dimecres, 10 de juny
A partir de dilluns, 8 de juny, amb algunes restriccions i canvis en els serveis
Dies claus: prioritzem l'atenció telemàtica, i ens hem reforçat per estar disponibles per a l'atenció presencial
Es fa públic el condol i la solidaritat a les famílies que han patit perdues i l'agraïment als professionals de la salut, entitats socials, voluntariat i els serveis municipals
El Museu d´Arenys de Mar el dimarts 2 de juny i la sala d´exposicions del C.C.Calisay  el divendres 5 de juny obren de nou les seves portes.
Publicat el 20 d'octubre de 2020
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^