Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
De la #fase3 a l'Etapa de represa
Fins al 25 de juny (període d´adaptació): La capacitat dels espais tancats és del 50% i dels espais oberts del 75%.

Etapa de repesaA Arenys de Mar la fase 3 ha durant ben poques hores. Aquesta mitjanit comença l'Etapa de represa que ha decretat la Generalitat quan, amb la fase 3 unificada a totes les regions sanitàries. ha recuperat les competències per la gestió de la lluita contra la pandèmia de la Covid-19.

A nivell municipal aquest nou marc també anirà acompanyat de noves mesures respecte a la gestió de l'espai públic i els aforaments, per exemple, en relació al Mercat no sedentari que ja es preveu que aquest dissabte augmenti fins al 50% de parades habituals. L'Etapa de represa estableix una fase transitòria fins al 25 de juny (període d’adaptació): La capacitat dels espais tancats és del 50% i dels espais oberts del 75%.

La fase de represa comporta la lliure mobilitat per tot el territori de Catalunya com també poder realitzar totes les activitats sense que cap estigui prohibida, amb un seguit de condicions

En el marc del Pla estratègic del desconfinament per la Covid-19, aprovat pel Govern de Catalunya, els diferents departaments de la Generalitat de Catalunya estan elaborant plans de desconfinament sectorials amb les mesures previstes per a les diferents fases del desconfinament i per a cadascun dels seus àmbits d'acció.

Responsabilitat i autoprotecció

Aquesta nova etapa implica que la ciutadania ha d'adoptar les mesures necessàries per evitar la generació de riscos de propagació de la infecció de la COVID-19, així com la pròpia exposició a aquests riscos, i ha d'adoptar les següents mesures de bàsiques de protecció individual i col·lectiva:

  • Higiene freqüent de mans.
  • Higiene de símptomes respiratoris (evitar tossir directament a l'aire, tapar-se la boca amb la cara interna de l'avantbraç en aquests casos i evitar tocar-se la cara, nas i ulls).
  • Manteniment de grups de convivència habitual al més estables possible, minimitzant els contactes socials diaris per evitar la multiplicació de possibles cadenes de transmissió.
  • Distància física interpersonal de seguretat.
  • Ús de mascareta quan no sigui possible mantenir la distància física interpersonal de seguretat.
  • Preferència pels espais a l'aire lliure per a la realització d'activitats.
  • Ventilació correcta dels espais tancats.
  • Neteja i desinfecció de les superfícies.
  • Aquest deure de protecció és igualment exigible a les persones titulars de qualsevol activitat econòmica, empresarial o establiment d'ús públic o que es trobi obert al públic.

Les persones que presentin símptomes compatibles amb la COVID-19 han de contactar amb el sistema públic de salut.

Etapa de represa

Informació relacionada
Les noves mesures s'apliquen a partir de dilluns, 22 de febrer
Les noves mesures s'apliquen a partir de dilluns, 8 de febrer
El Procicat torna a allargar 15 dies, fins el 7 de febrer, les mesures de confinament municipal
Des del 4 de juny s'aixeca la suspensió dels terminis legals per reclamar, desistir i retornar productes
Les Escoles bressol municipals reobren el dimecres, 10 de juny
A partir de dilluns, 8 de juny, amb algunes restriccions i canvis en els serveis
Dies claus: prioritzem l'atenció telemàtica, i ens hem reforçat per estar disponibles per a l'atenció presencial
Es fa públic el condol i la solidaritat a les famílies que han patit perdues i l'agraïment als professionals de la salut, entitats socials, voluntariat i els serveis municipals
El Museu d´Arenys de Mar el dimarts 2 de juny i la sala d´exposicions del C.C.Calisay  el divendres 5 de juny obren de nou les seves portes.
Publicat el 18 de juny de 2020
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^