Arenys de Mar
Botķ que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Comprem sense plāstic
L'Ārea de Medi Ambient fa una campanya per reduir l'ús de plāstic en el consum alimentari

El plāstic s’ha convertit en un element present quasi bé en tots els aspectes de la nostra vida. Des de protegir els aliments o els medicaments o fer que la tecnologia sigui més assequible, depenem del plāstic en molts sentits. Perō la forma massiva en que l’estem utilitzant estā provocant una crisi de residus i un impacte important en el medi (especialment en els nostres mars i oceans) i en la nostra salut.

Davant d’aixō cal:
- Evitar i eliminar tots aquells plāstics problemātics i innecessaris
- Innovar, assegurant que els que es generin siguin reutilitzables i totalment reciclables
- Recircular els productes generats, evitant que es llencin al medi, tornant-los a utilitzar per fer nous productes.

Jo compro sense plāstics

Seguint aquestes recomanacions, l’Ajuntament inicia una campanya per promoure l’ús d’elements reutilitzables per fer la compra, evitant així les bosses de plāstic de la fruita i la verdura o les safates de plāstic de la carn i el peix. Per reforįar la campanya es  proporciona un “kit” per comprar sense plāstic consistent en 3 bosses per a la fruita i la verdura reutilitzables i una carmanyola de 3.5l per a la carn, el peix, les llegums, olives...

Aquesta campanya vol premiar a aquelles persones que millor realitzen la recollida selectiva a la vila. Ja s'han fet diverses entregues de kits a la zona on la recollida es fa amb contenidors a través d'una persona que ha informat de la campanya a les mateixes ārees de recollida. El veīnat de la zona de recollida Porta a Porta  també té dret a un kit! Caldrā anar-lo a buscar a les oficines municipals de la Plaįa de la Vila. També el proporcionaran a aquells usuaris que fan ús de la deixalleria amb regularitat. Aquesta campanya es mantindrā fins a finalitzaciķ d’existčncies dels kits!

kits plastic


Utilitza les bosses reutilitzables per a la fuita i la verdura, evitant les múltiples bossetes de plāstic que normalment fem servir. Al supermercat  o fruiteria,  si has de pesar-ho, pots posar l’adhesiu de paper a l’etiqueta de roba de les bosses. Com que transpira, pots guardar la fruita o la verdura directament a la nevera. A les botigues d’Arenys “amigues” de la compra sense plāstic no tindrās cap problema per utilitzar-les.

Utilitza la carmanyola de plāstic per comprar sense embalatge el peix, la carn, llegums o fruits secs, olives... evitarās les safates de plāstic, el paper encerat, bossetes... que a més, en el cas del peix, després a casa de seguida fan mala olor.  Recorda demanar que et tarin primer la carmanyola si l’han de pesar amb el contingut.

Publicat el 30 d'abril de 2019
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
^