Arenys de Mar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
6ª Cursa d'Orientació Sinera O-Free

La Regidoria d’Esports de l’Ajuntament d’Arenys de Mar i el Club Esportiu d’Orientació Oros van organitzar el diumenge 18 de març la 6ª Cursa d’Orientació Synera O-Free.

L'O-Free és una modalitat d’orientació que requereix als seus participants orientar-se en espais naturals i/o urbans. Amb tan sols un mapa i una brúixola cal descobrir cada control amb la possibilitat d’escollir els itineraris per on passar i visitar el màxim nombre de controls distribuïts sobre el terreny.

L'inici d'aquest acte esportiu va ser a les 9 del matí des del Complex Esportiu Municipal Fondo de les Creus i hi van participar 60 esportistes de tota la província de Barcelona. Durant la cursa d’orientació es va recórrer diferents indrets urbans i espais naturals d’Arenys de Mar.

La cursa d’orientació es defineix com una cursa individual o per equips en terreny variat, amb una sortida, una sèrie de fites o controls que han de ser visitats i marcats en un mapa, unes línies que connecten les marques entre sí, i un termini d'arribada.

També es pot definir l’orientació com la possibilitat de navegar a peu entre punts en una cursa dibuixada en un mapa. A cada punt hi ha una banderola de color vermell i blanc. També hi ha una pinça amb la qual s’ha de marcar la tarja de control, que equipa cada orientador. A la fi de la cursa la tarja de control pot ser revisada pel jutge d’arribada per assegurar-se que s’han visitat tots els controls marcats en el mapa.

L’orientador ha de descobrir cada fita amb la possibilitat d’escollir els itineraris per on passar, ajudant-se d’un mapa detallat i precís i, eventualment, d’una brúixola.

El cercle de control, dibuixat en el mapa, està centrat al voltant de l’objecte o accident del terreny que s’ha de trobar. Aquest objecte és definit en la descripció de controls, que s’informa a la sortida, com si fos una pista.

La 6a Synera O-Free va ser un èxit de participació i esperem que en els propers anys aquesta cursa d’orientació sigui un esdeveniment consolidat a la província de Barcelona.

Per mirar les classificacions, cliqueu aquí.

 

Publicat el 21 de març de 2018
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
^