Arenys de Mar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
El govern recull l'aval dels vilatans i inicia les gestions per fer la nova Biblioteca a les Clarisses

Maqueta d'un projecte de final de carrera sobre les Clarisses
Maqueta d'un projecte de final de carrera sobre les Clarisses
L'equip de govern de l'Ajuntament d'Arenys de Mar vol agrair l'alta participació en la consulta sobre el nou emplaçament de la Biblioteca, celebrada el passat cap de setmana amb prop de 2.000 persones participants, i assumeix que una indiscutible gran majoria dels vilatans vol que les Clarisses sigui la futura seu de l'equipament cultural.

És per això que el govern municipal recull aquest aval i ja treballa perquè pugui esdevenir una realitat, començant a definir el projecte a nivell arquitectònic i de gestió. En aquest sentit, l'Alcaldessa ja ha sol·licitat una reunió amb el diputat delegat de Cultura de la Diputació de Barcelona, Martí Pujol, amb la intenció d'iniciar la redacció d'un projecte executiu i la recerca de subvencions per a l'adequació de l'antic convent per acollir la Biblioteca.

Tanmateix, la Regidoria de Cultura i la Biblioteca P. Fidel Fita, ja han comunicat a la Diputació de Barcelona el resultat de la consulta, ja que la Gerència del Servei de Biblioteques de la Diputació de Barcelona ens acompanyarà durant tot el procés de planificació i construcció de la nova Biblioteca a les Clarisses. Comença ara, per tant, el procés de planificació amb la redacció d'un document que reculli aspectes essencials de la nova Biblioteca, com la definició dels seus serveis, l’organització de les diferents zones de l’equipament, la distribució de superfície de les àrees de servei, els recursos necessaris i la valoració econòmica real de la intervenció. El procés d’elaboració del programa funcional serà col·laboratiu, implicant tant les àrees de Cultura i Territori de l’Ajuntament com els responsables de la Biblioteca. El document resultant servirà de base per a la redacció del posterior projecte arquitectònic, compartit també amb la ciutadania.

Imatge de les Clarisses des del parc de l'Asil TorrentPosteriorment, la Gerència del Servei de Biblioteques assessorarà i farà seguiment del projecte arquitectònic, de mobiliari, d’infraestructures, de comunicació, així com d’equipament tècnic i audiovisual. A més, l’Ajuntament s’acollirà a les diferents convocatòries d’ajuts que tant la Diputació de Barcelona com d’altres administracions convoquen per oferir suport econòmic i tècnic en la definició i creació del nou equipament

Des de l'Ajuntament d'Arenys de Mar s'entén que la Biblioteca és un equipament que ha esgotat les seves possibilitats en l'emplaçament actual de Can Juncosa, tal i com ho han manifestat els equips de direcció en nombroses ocasions, i que requereix unes instal·lacions més àmplies que donin cabuda ja no només al servei de consulta i préstec de llibres, sinó també a un mar de serveis que va més enllà, adequats a les necessitats actuals de la societat. I és que la Bilbioteca s'ha consolidat com a un espai de trobada de la cultura i la realitat social arenyenca que, durant el 2017, va registrar fins a 59.812 usuaris.

Publicat el 14 de març de 2018
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
^