Arenys de Mar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
L'Any Caputxí commemora els 400 anys de l'arribada de la congregació a Arenys de Mar

El 7 de febrer del 1618, els frares Caputxins s'establiren a Arenys de Mar. 400 anys després, segueixen duent a terme la seva tasca a la vila, posant l'accent en la vida de fraternitat evangèlica fonamentada en la pregària contemplativa i l'amor als més pobres.

Per commemorar l'efemèride, la congregació religiosa ha preparat l'Any Caputxí, que durant tot aquest 2018 programarà activitats de celebració. L'arrencada tindrà lloc el pròxim diumenge 11 de febrer, a 2/4 de 7 de la tarda, al Convent dels Caputxins d'Arenys de Mar, amb l'acte de presentació de l'Any Caputxí.

Entre els actes previstos, hi ha una representació teatral sobre la vida de Sant Francesc, una conferència sobre la història del convent, una altra sobre els primers Caputxins a Arenys de Mar, o una jornada de portes obertes al convent i una visita guiada que es vol fer per Festa Major, entre d'altres propostes. També s’està treballant en una exposició. Un seguit de propostes que s’han gestat a través dels frares, voluntaris i gent vinculada al convent i que s'ha impulsat a partir d’exmembres del Patronat de Sant Roc.

L'actualitat de l'Any Caputxí es podrà seguir a travé s dels seus canals oficials de Facebook, Twitter i Instagram.

La relació del convent amb la vila

Els frares Caputxins han estat sempre molt integrats a Arenys de Mar, des que van arribar el 1618 i es van instal·lar al Turó de la Pietat fins que després es van traslladar al convent, al 1879. En aquests 400 anys, s'ha mantingut la voluntat de la comunitat per mantenir l’estructura d’espai d’ajuda als més pobres, oferint servei de menjador i d’acollida. En l'actualitat, al convent se serveixen entre 20 i 30 dinars diaris.

Publicat el 8 de febrer de 2018
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
^