Escut de l'Ajuntament d'Arenys de Mar
NOTÍCIES
Les Clarisses ja sķn, des d'avui, propietat municipal

clarissesL'antic convent de les monges Clarisses ja és oficialment propietat de l'Ajuntament d'Arenys de Mar. Aquest matí s'ha signat davant notari la compra de l'edifici, que passa, des d'avui mateix, a mans de la vila.

La compra, aprovada pel Ple de la corporaciķ celebrat el 19 d'octubre amb els vots favorables dels 8 regidors de Govern (ERC, PSC, CiU i ICV) i de 3 de JxA, i autoritzada per la Generalitat, es fa per un preu d'1,3 milions d'euros lliures d'impostos.

El pagament s'ha acordat fer-lo en dos terminis. El primer, per import d'1 miliķ d'euros, s'ha pagat en el moment de la signatura, mentre que el segon pagament es farā un any després de la firma per als 300 mil euros restants.

Un altre aspecte que s'ha resolt just abans de la signatura de la compra, ha estat la liquidaciķ, per part de la propietat, de la cārrega del dret d'habitatge que pesava sobre l'antic masover de les Clarisses. Precisament l'Ajuntament d'Arenys de Mar havia estat subvencionant el lloguer d'un habitatge a aquesta família davant l'incompliment d'aquest compromís que el Departament de Justícia va adquirir envers els masovers quan va fer l'ampliaciķ dels jutjats.

Un cop formalitzada la compra de les Clarisses, els portaveus del govern i de JxA han immortalitzat el moment amb una fotografia de família al davant de l'antic convent i amb les claus ja en mā.

En les prōximes setmanes es programarā una jornada de portes obertes perquč tothom que ho vulgui pugui visitar aquest edifici municipal, alhora que estā previst convocar un procés participatiu perquč els vilatans puguin expressar quin ús se li vol donar.

Moment de la signatura de compra de les Clarisses  clarisses

Informaciķ publicada el 20 de desembre de 2017
Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Ajuntament d'Arenys de Mar - Riera del Bisbe Pol, núm. 8 - 08350 Arenys de Mar - Tel. 93 795 99 00