Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
L'ACA aprova el projecte per desviar el clavegueram directament a la depuradora

clavegueramEl consell d'administració de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha aprovat aquest dimecres la redacció per modificar el projecte constructiu de l’estació de bombament i impulsió del col·lector en alta d’Arenys de Munt a la depuradora mancomunada entre els dos Arenys i Canet. Aquesta depuradora, inaugurada el 21 de febrer de 2005 i que dóna servei a les tres poblacions, està ubicada en un terreny que pertany als termes municipals d'Arenys de Mar i d'Arenys de Munt, molt a prop de l'autopista C32.

El projecte ha de resoldre una demanda llargament reivindicada per Arenys de Mar, ja que, un cop executades les obres, s'evitarà que el clavagueram d'Arenys de Munt passi per Arenys de Mar -com succeeix actualment- i es dirigeixi directament a la depuradora. La situació actual provoca que en moltes ocasions la xarxa de clavegueram d'Arenys de Mar vagi sobresaturada per haver d'assumir també el clavegueram del municipi veí, amb nombrosos episodis de vessaments i trencaments dels emissors de la Riera.

D'altra banda, l'ACA també ha donat llum verda al sanejament del nucli de Roques Blanques a Sant Pol de Mar i a la construcció de dues depuradores per a sanejar les aigües residuals de les urbanitzacions d'Àgora Parc i de Terra Brava, dins el terme municipal de Tordera. L'ACA destinarà a tots aquests projectes 2,4 milions d'euros. Per tal de desenvolupar aquestes mesures s'articularan quatre convenis entre l'ACA i el Consell Comarcal del Maresme, que se signaran properament.

Publicat el 20 de juliol de 2017
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^