Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
El Ple aprova la modificació de l'Ordenança de tinença d'animals domèstics

Arenys de Mar té, des d'ahir al vespre, una millor regulació de la tinença d'animals domèstics gràcies a la modificació de l'Ordenança vigent aprovada en sessió plenària per unanimitat. Les modificacions introduïdes en l'Ordenança de tinença d'animals sorgeixen del consens de tots els partits polítics i del col·lectiu de propietaris de gossos i gats, i estan orientades a garantir el benestar, protecció i seguretat dels animals, així com la seva tinença responsable.

El regidor de Sanitat, Carles Sala, va explicar que les modificacions afecten a la normativa referida a la tinença de gossos i d'animals potencialment perillosos atenent, en especial, als aspectes sanitaris i de seguretat pública. Estableix, també, que els animals han d’anar lligats en tot moment quan es trobin en un espai públic, excepte en aquells indrets delimitats i condicionats, com ara les noves zones d'esbarjo de Can Quintana, el parc Fèlix Cucurull i la Raureta. Igualment, l'Ordenança prohibeix l'entrada dels animals a la platja, excepte en les hores autoritades per Decret d'Alcaldia a les zones delimitades i senyalitzades.

Un dels aspectes que queda regulat a partir d'ara és que els propietaris de gossos hauran de netejar tant les defecacions com els orins que facin els seus animals a la via pública. Alhora, s'amplia la prohibició de fer les seves necessitats en fanals, a més dels parcs infantils, zones d'esbarjo i façanes. Així mateix, els agents de la Policia Local podran requerir la retirada de les deposicions i la neteja amb aigua dels orins de l'animal.

Les modificacions de la normativa també aborden la bona convivència entre les persones que tenen animals i les que no, de manera que els animals no podran estar sols en balcons, patis o galeries entre les 10 de la nit i les 8 del matí o més de dues hores seguides a la resta de la franja horària. Precisament sobre els drets i el benestar dels animals, el temps d'estada i permanència dels animals de companyia a l'interior de vehicles serà d'un màxim de 15 minuts amb temperatures superiors a 18 graus o d'una hora amb tempures inferiors o iguals a 18 graus, alhora que es prohibeix practicar mutilacions als animals en concordància amb la Llei aprovada al Congrés dels Diputats el passat mes de març.

La modificació de l'Ordenança també fa incís en el cens i el xipatge per part dels propietaris dels animals i la obligació de tenir la documentació en regla i actualitzada. Tot un seguit de mesures encaminades a refermar el compromís de l'Ajuntament pel benestar dels animals de companyia de la vila i potenciar els drets i deures dels animals i els seus amos per fer d'Arenys de Mar.

Altres qüestions aprovades al Ple del mes de juliol

A banda de la modificació de l'Ordenança de tinença d'animals domèstics, el Ple del mes de juliol també va aprovar que els festius locals per al 2018 siguin els dies 9 de juliol i 16 d'agost, així com el desallotjament de la finca de “La Raureta”, les bases de les subvencions en l'àmbit d'Acció Social i Familia, i la delegació de la resolució d'expedients sancionadors per infraccions greus de les guinguetes a la Junta de Govern Local. Tanmateix, es va aprovar definitivament el Reglament del Consell Sectorial de participació del Port d’Arenys de Mar i la inadmissió de la proposta de modificació puntual POUM per implantar una benzinera al polígon industrial. El plenari també va aprovar dues modificacions de crèdit i la modificació de la relació de llocs de treball de l’Ajuntament en aplicació de l’increment salarial de l'1% previst en la L.G.P.E. 2017.

Pel que fa a mocions, es va aprovar l'única que es portava a Ple, presentada per la CUP sobre les declaracions institucionals de suport a la Coordinadora d'electes del Maresme.

Publicat el 20 de juliol de 2017
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^