Arenys de Mar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
L'Ajuntament vol impulsar una Taula de treball per la gestió del litoral

Davant l'anunci de la demarcació de Costes a Catalunya de regenerar el litoral del Malgrat de Mar i Pineda mitjançant una nova extracció de sorra d'altres punts del litoral maresmenc, entre ells Arenys de Mar, l'Ajuntament d'Arenys de Mar va convocar dimarts passat una reunió d'urgència a la qual hi van assistir representants de la confraria de pescadors de Sant Elm, la plataforma Preservem el Litoral i la cap de la demarcació de Costes a Catalunya, Maria Toledano.

En aquesta reunió es va consensuar que l'actuació que porti a terme Costes es faci exclusivament a la bocana del Port. Es tractaria d'un dragatge selectiu que té el vistiplau de la plataforma Preservem el Litoral i dels pescadors, atès que tindria una incidència mínima en l'ecosistema i perquè amb l'acumulació de sorra en aquest punt s'ha anat perdent calat, amb el risc que suposa per als vaixells que hi entren i surten.

Tanmateix, es va posar de manifest que aquest model de regeneració de les platges que es ve practicant des de fa dècades s'ha demostrat com a fallit, i es va lamentar que aquestes actuacions d'urgència tenen una utilitat temporal i s'haurien d'evitar amb una bona planificació de la gestió del litoral.

És per això que totes les parts implicades es tornaran a reunir el pròxim 10 de març amb la finalitat d'impulsar la constitució d'una Taula de treball per la gestió del litoral que treballi per cercar solucions definitives, sostenibles i amb durada en el temps, i consensuar amb el Ministeri les actuacions que s'hagin de portar a terme. Així, a banda de representants del consistori arenyenc, dels pescadors i de la plataforma Preservem el Litoral, també es proposarà la participació de Costes, Generalitat i altres entitats vinculades a l'estudi del front marítim maresmenc.

Fitxer Acrobat-PDF de (179,76kB)

Fitxer: proposta_dragatge_sorra_port.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 1
Mida: 179,76 kB

Publicat el 3 de març de 2017
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
^