Escut de l'Ajuntament d'Arenys de Mar
NOTÍCIES
L'Ajuntament vol impulsar una Taula de treball per la gestiķ del litoral

Davant l'anunci de la demarcaciķ de Costes a Catalunya de regenerar el litoral del Malgrat de Mar i Pineda mitjanįant una nova extracciķ de sorra d'altres punts del litoral maresmenc, entre ells Arenys de Mar, l'Ajuntament d'Arenys de Mar va convocar dimarts passat una reuniķ d'urgčncia a la qual hi van assistir representants de la confraria de pescadors de Sant Elm, la plataforma Preservem el Litoral i la cap de la demarcaciķ de Costes a Catalunya, Maria Toledano.

En aquesta reuniķ es va consensuar que l'actuaciķ que porti a terme Costes es faci exclusivament a la bocana del Port. Es tractaria d'un dragatge selectiu que té el vistiplau de la plataforma Preservem el Litoral i dels pescadors, atčs que tindria una incidčncia mínima en l'ecosistema i perquč amb l'acumulaciķ de sorra en aquest punt s'ha anat perdent calat, amb el risc que suposa per als vaixells que hi entren i surten.

Tanmateix, es va posar de manifest que aquest model de regeneraciķ de les platges que es ve practicant des de fa dčcades s'ha demostrat com a fallit, i es va lamentar que aquestes actuacions d'urgčncia tenen una utilitat temporal i s'haurien d'evitar amb una bona planificaciķ de la gestiķ del litoral.

És per aixō que totes les parts implicades es tornaran a reunir el prōxim 10 de marį amb la finalitat d'impulsar la constituciķ d'una Taula de treball per la gestiķ del litoral que treballi per cercar solucions definitives, sostenibles i amb durada en el temps, i consensuar amb el Ministeri les actuacions que s'hagin de portar a terme. Així, a banda de representants del consistori arenyenc, dels pescadors i de la plataforma Preservem el Litoral, també es proposarā la participaciķ de Costes, Generalitat i altres entitats vinculades a l'estudi del front marítim maresmenc.

Fitxer Acrobat-PDF de (179,76kB)

Fitxer: proposta_dragatge_sorra_port.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pāgines: 1
Mida: 179,76 kB

Informaciķ publicada el 3 de marį de 2017
Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Ajuntament d'Arenys de Mar - Riera del Bisbe Pol, núm. 8 - 08350 Arenys de Mar - Tel. 93 795 99 00