Arenys de Mar
Botķ que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Reciclem l'oli de cuina usat: ni una gota al mar!

oli usatL'Ajuntament d'Arenys de Mar, amb la colˇlaboraciķ de la Fundaciķ El Maresme, posa a disposiciķ de tota la ciutadania la possibilitat de reciclar l'oli usat que generem a casa.

Des de l'Ajuntament us proporcionem un embut de plāstic especialment dissenyat per roscar-se a les ampolles de plāstic buides i facilitar la tasca de reciclar l'oli de cuina. El podeu solˇlicitar a l'Oficina d'Atenciķ al Ciutadā o a la Regidoria de Medi Ambient.

Com hem de reciclar l'oli?

Cal introduir l'oli que generem a la cuina (ja sigui el que ens queda a la paella després d'haver cuinat o el de les llaunes de conserva) en una envās de plāstic buit (ampolles o garrafes), quan aquest ja estigui fred, amb l'ajuda de l'embut que us proporciona l'Ajuntament i que s'acopla a la rosca dels envasos per falicitar-ne el procés. Quan l'ampolla estigui plena cal tancar-la bé i dipositar-la a l'interior d'algun dels punts de recollida que trobareu als següents emplaįaments:

- Escola Joan Maragall
- Escola Sinera
- Colˇlegi La Presentaciķ
- Complex esportiu Fondo de les Creus
- Mercat Municipal
- Centre Cultural Calisay

Els recipients d'oli usat es podran continuar portant, igualment, a la deixalleria mōbil i a la deixalleria mancomunada d'Arenys de Mar.

Per quč no hem de llenįar mai l'oli a l'aigüera?
Un litre d'oli pot contaminar un miliķ de litres d'aigua! A més, perjudica la fauna i la flora dels nostres rius, mars i aqüífers. També deteriora les canonades i produeix males olors, i dificulta la tasca de la depuradora.

Amb un petit gest millorem la nostra societat
Participant en el reciclatge de l'oli podem obtenir biodičsel, que contamina un 10% menys que el gasoil, i representa una energia alternativa que disminueix la dependčncia dels combustibles fōssils. També es poden fer sabons, adobs orgānics, lubrificants, ciris, pintures o vernissos.

I el que és més important: contribuīm a una labor social, ja que el reciclatge de l'oli genera llocs de treball per a persones amb necessitats especials, com passa amb La Fundaciķ El Maresme, la qual promou la integraciķ social i la millora de la qualitat de vida de persones amb discapacitat intelˇlectual de la comarca i de les seves famílies.

Publicat el 6 de juny de 2016
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
^