Arenys de Mar
Botó que mostra/amaga menú lateral
TURISME I FIRES
Rutes culturals gratuïtes 2017 a Arenys de Mar

L'Ajuntament d'Arenys de Mar, a través de l'empresa de serveis culturals Sinera Cultura, manté durant aquest 2017 un cicle de 5 rutes guiades gratuïtes que s'inicien a partir del 16 d'abril i que es mantindran durant tot l'any. Es vol donar resposta, així, a la bona acollida que aquesta iniciativa turístico-cultural ha obtingut els darrers anys.

L'hora de començament de les rutes continuarà essent a les 11 del matí i la durada aproximada és de dues hores cadascuna. L'objectiu d'aquestes rutes és donar a conèixer el patrimoni arquitectònic i els indrets més significatius de la vila, la història, l'art, els costums i les tradicions, així com els oficis que han marcat la seva gent.

Per poder assistir a les rutes cal fer inscripció prèvia a l'Oficina de Turisme: turisme@arenysdemar.cat o al telèfon 93 795 70 39.

blanc

blanc
Arenys de Mar, història i tradicionsArenys Indiana
Repassarem la història, els costums i les tradicions de la vila d’Arenys de Mar i visitarem alguns dels seus indrets més significatius com l’Església, el Museu de la Punta, l’Edifici Calisay i l’Edifici Xifré.Farem un recorregut per l’Arenys dels s. XVIII i XIX destacant l’aportació econòmica i social dels indians tornats d’Amèrica, descobrirem com van influir aquests indians a la vida quotidiana de la població.
Punt de sortida: plaça de l'Església.Punt de sortida: plaça de l'Ajuntament.
Dates: 16 de juliol  i 17 de desembre.Dates: 21 de maig i 30 de juliol.
blanc
Cementiri de SineraEl Port d'Arenys, tradició i futur
Descobrirem perquè se’l defineix com a lloc emblemàtic de les arts catalanes. En aquest espai gaudirem tant de la literatura, amb el llegat literari de Salvador Espriu, com de l’escultura d’autors importants com Vallmitjama, Llimona, Sagnier, Martinell o Marès.Viatjarem des del s. XV a l’actualitat per comprendre com ha estat d’important el port d’Arenys de Mar al llarg d’aquests anys i les diferents transformacions del front marítim. La tradició de les mestrances i els seus oficis, la pesca tradicional, les llotges i el mític Mont Calvari.
Punt de sortida: plaça Salvador Espriu (porta del cementiri).Punt de sortida: rotonda d'accés al Port (davant de l'antic restaurant Pòsit).
Dates: 28 de maig, 20 d'agost i 19 de novembre.Dates: 18 de juny i 15 d'octubre.
blanc
Arenys de lletres
Proposem una manera diferent de passejar per Arenys... amb els ulls fixats en els textos i el cap ple de lletres, passant pels carrers on poetes i escriptors han donat forma a la seva obra i han creat els seus personatges: Salvador Espriu, Fèlix Cucurull, Joaquim Ruyra, Ferran de Pol i Josep M. Miquel i Vergés entre d’altres.
Punt de sortida: plaça de l'Ajuntament.
Dates: 16 d'abril i 17 de setembre.
 
^