Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Arenys també dóna suport a la consulta del 9N

mocio 9N  mocio 9N

La sessió plenària del 24 de setembre es va iniciar amb la moció de suport del món local a la convocatòria de consulta del 9 de novembre de 2014. Una moció que va llegir l'Alcalde i que podeu consultar al peu d'aquesta pàgina.

En el torn d'intervencions dels grups municipals de l'oposició, la CUP va manifestar-se a favor de la Llei de consultes aprovada recentment pel Parlament i va exposar que té el defecte que no podran votar els catalans que resideixen a l'estranger o a l'Estat espanyol. ICV va dir que cal ser lliure per decidir d'igual a igual, i que són la llibertat i la democràcia el què permet la convivència. I va afegir que les urnes són la manera més democràtica de resoldre el conflicte d'una part de la societat amb l'Estat.

Pel que fa als grups municipals a govern, va intervenir el PP, que va ser l'únic partit que es va posicionar en contra de la moció, manifestant que en democràcia les lleis es canvien i no s'ignoren o es desobeeixen, a més d'argumentar que la independència de Catalunya no depèn només dels catalans. També va intervenir el PSC, que es va posicionar a favor del dret a votar, si bé també va criticar la manca d'informació sobre el procés i les conseqüències, considerant una llàstima que els promotors de la consulta s'hagin quedat en debatre sobre el procés i la formulació de la pregunta. Així mateix, el seu portaveu va recordar que el PSC sempre ha proposat la via del federalisme i l'internacionalisme com a model ideal i va denunciar l'insolidaritat de l'Estat envers Catalunya, quan és el territori que més contribueix econòmicament i per la retallada sistemàtica de competències que hem patit. En aquest sentit, va dir que el PP són els primers creadors d'independentistes.

La moció va ser aprovada per 10 vots a favor (CiU, ICV, CUP, ERC i Bloc), 4 abstencions (PSC) i 2 en contra (PP).

moció 9N

moció 9N

Fitxer: OK_COMPROMIS_9N.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 3
Mida: 99.17 kB

Publicat el 25 de setembre de 2014
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^