Arenys de Mar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
L'Ajuntament precinta un local comercial per manca de llicència de primera ocupació
L'establiment comercial, dedicat a la venda de productes agrícoles, ocupa els baixos d'un edifici inacabat i que, per tant, no compta amb la llicència de primera ocupació.

 

precintat2El seu tancament respon a la manca de mesures de seguretat i protecció que qualsevol edifici en construcció ha de contenir. La situació ja s'havia comunicat als responsables del comerç, si bé aquests no han mostrat cap tipus de col·laboració amb l'Ajuntament, raó per la qual s'ha hagut de procedir al seu precintat per fer complir les lleis d'Urbanisme.

El precintat del recinte es va portar a terme durant el matí d'aquest dimecres 13 d'octubre després que, dues setmanes abans, els Serveis Tècnics de l'Ajuntament ja haguessin informat als propietaris de l'establiment comercial que no podien obrir mentre es duressin els treballs a l'edifici. Com que aquests han fet cas omís als reiterats avisos de l'Ajuntament i han continuat renovant el gènere per seguir amb la seva activitat comercial, s'ha procedit al seu tancament per decret d'alcaldia.

El comerç està situat als baixos d'un edifici amb les obres de construcció inacabades, sobretot a la façana, on encara hi manquen totes les baranes i la pintura de les parets. Des de l'Ajuntament s'està a favor de l'activació de la vila a través del comerç, però la priotitat en tot moment és la seguretat de les persones i, en aquests moments, aquesta no estava garantida ni pels vianants ni pels clients de la botiga. En aquest sentit, des de la regidoria de Promoció Econòmica es recorda que el creixement comercial es basa en que tots juguem amb les mateixes regles i es respecti la seguretat del consumidor.

Es dóna el cas que aquest mateix establiment comercial ja ha estat desobeïnt durant tot l'estiu les ordenances d'ocupació de la via pública amb la instal·lació d'un expositor de sucs sense autorització municipal. A més, aquest expositor comptava amb gel que, amb la calor, provocava bassals d'aigua, amb el conseqüent perill de caiguda per als vianants i de proliferació del mosquit tigre per l'aigua acumulada. 

Publicat el 14 d'octubre de 2011
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
^