Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Arrenca el Calamarenys 2007, l'aparador de la gastronomia local
Els fogons dels 23 restaurants participants ja estan a punt per oferir els seus menús i plats a base de calamars


L'octubre és el mes del calamar per excel·lència. I des de fa 12 anys, ho és més que mai. El Calamarenys arriba puntualment per oferir-nos les millors delicadeses gastronòmiques amb el calamar com a protagonista. Durant tot el mes, 23 restaurants participaran en aquestes jornades que també tenen en compte els cuiners i cuineres no professionals, que poden mostrar les seves habilitats culinàries en el Concurs de plats fets amb calamar.

Cliqueu aquí

per veure el futlletó que s'ha editat enguany i consultar els menús que cadascun dels restaurants participants us ofereixen.

Calamars farcits de marisc, de carn, de bolets o de verdures; en forma de canelons o rissotto; presentats com a menges fredes, calentes o tèbies... Les possibilitats culinàries del calamar són gairebé infinites. I durant aquest mes ens en podem fer a la idea visitant els 23 establiments que participen en les XII Jornades Gastronòmiques Calamarenys.
Els restaurants que hi prenen part ja tenen els fogons a punt per presentar-nos els seus millors plats. I és que el Calamarenys és també un al·licient per als cuiners, ja que cada any s'esforcen per aconseguir plats innovadors, alguns més lligats a la tradició i altres més avantguardistes. Com en edicions anteriors, restaurants d'altres poblacions han volgut adherir-se a les jornades, en concret de Caldes d'Estrac, Sant Vicenç de Montalt, Sant Andreu de Llavaneres i Arenys de Munt.
El Calamarenys enllaça dos sectors econòmics importantíssims a la nostra vila: la pesca i la restauració. El calamar és un producte autòcton molt apreciat i de primera qualitat, i aquesta va ser la raó per la qual els restauradors d'Arenys el van triar per dedicar-li unes jornades que van començar fent-se només quinze dies i que des de l'any passat s'allarguen durant tot el mes. En aquests 12 anys, el Calamarenys s'ha anat adaptant a la idiosincràcia arenyenca oferint tastets populars, fideuades gegants i altres iniciatives, com la que al 2005 va portar a fer que els aparadors dels comerços arenyencs estiguessin dedicats a les jornades gastronòmiques. (foto: Josep González Bayo)
La Regidoria de Promoció Local dóna ple suport als restauradors en l'organització de les jornades. Figura entre els objectius d'aquesta àrea contribuir a consolidar-les cada vegada més i donar a conèixer tant com sigui possible que durant tot l'any Arenys és el lloc ideal per trobar bona cuina i bona restauració.

Dijous 4 d'octubre, el tret de sortida

Un sopar de presentació avui dijous, 4 d'octubre, serà el tret de sortida del Calamarenys 2007, al qual assistiran prop de 250 persones vinculades al món de la restauració, la gastronomia i el turisme. Durant el sopar, els restaurants participants cuinaran "en directe" els plats que han triat per presentar-nos enguany.

El conseller Huguet també participarà al Calamarenys

Per motius d'agenda, el conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, no podrà assistir a la inauguració de les jornades, però a mitjan mes d'octubre farà una visita a la vila per conèixer de primera mà en què consisteixen les jornades i per participar-hi, dinant en un dels restaurants col·laboradors.

Diumenge 28 d'octubre, el torn dels cuiners no professionals

Els amants dels fogons que no es dediquen professionalment al món de la restauració es donaran cita el 28 d'octubre, diumenge, per tancar les jornades. La Sala Polivalent del C.C. Calisay serà la cuina improvisada on els cuiners i cuineres faran les seves receptes amb el calamar com a protagonista. Aquesta proposta es va posar en marxa l'any 2001 i encara avui continua sorprenent els paladars dels membres del jurat. Les receptes guanyadores es van incloure, també, en un llibre commemoratiu dels 10 anys del Calamarenys que es va editar l'any 2005 iq ue feia un repàs històric a aquells 10 anys amb articles d'opinió, acudits i, és clar, més de 70 receptes. Les inscripcions es fan a la Regidoria de Promoció Local d'Arenys de Mar, tel. 93 792 26 01.

Estava previst que aquest concurs es dugués a terme diumenge 7 d'octubre, però la captura de calamars d'enguany encara no és abundant i això ha fet plantejar als organitzadors que calia esperar a què se'n pesquessin més i que, per tant, el preu de venda del calamar disminuís.

Fins al 31 d'octubre tenim temps d'entaular-nos en restaurants de primera qualitat que, un any més, s'han esforçat perquè el Calamarenys sigui l'excusa perfecte per degustar els millors plats de la cuina del calamar.

Publicat el 4 d'octubre de 2007
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^