Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
L'Ajuntament d'Arenys de Mar sol·licitarà que Sant Elm es beneficiï dels ajuts de la llei de barris
Es farà una jornada participativa perquè tots els residents del barri puguin expressar les mancances i necessitats del veïnat
L'Ajuntament d'Arenys de Mar i les comunitats de veïns del barri de Sant Elm continuen treballant colze a colze per aconseguir més suport supramunicipal per a la rehabilitació d'aquest singular veïnat, on fa dècades es van establir les residències dels pescadors de la confraria i que està situat a tocar del cementiri de Sinera. L'objectiu ara és aconseguir que Sant Elm pugui rebre els ajuts de l'anomenada llei de barris, que s'afegirien a les subvencions que ja s'han demanat. Paral·lelament, per conèixer les necessitats i les mancances del veïnat, en veu de tos els perfils possibles de residents, el pròxim diumenge 25 de febrer s'organitzarà al barri un taller participatiu matinal, a partir de les 10 hores.
Aquesta setmana, l'Ajuntament d'Arenys de Mar ha estat escenari d'una nova trobada entre consistori i veïns. A la reunió, hi van assistir els presidents de les tretze escales de veïns; l'alcalde, Miquel Rubirola; el regidor d'Urbanisme, Agustí Massuet; el coordinador de planejament urbanístic municipal, Genís Carbó; tècnics municipals i també un equip especialista en rehabilitació, format per Nydia Tremoleda i Ramon Muñoz. La reunió va servir per posar sobre la taula les darreres novetats respecte a les tramitacions d'ajuts per a la rehabilitació de Sant Elm i també de la sol·licitud d'afegir-se a la convocatòria de la llei de barris.

L'alcalde d'Arenys de Mar, Miquel Rubirola, ha destacat que el govern municipal va acordar contractar aquest equip d'especialistes per aconseguir accelerar l'obtenció d'ajuts per a la rehabilitació de Sant Elm. A hores d'ara, s'ha signat un conveni amb la Generalitat, a través del qual el govern català es compromet a col·laborar en la reforma del barri arenyenc de pescadors, i s'han tramitat tots les convocatòries de subvencions possibles per fer front a les següents qüestions: façanes; instal·lacions i serveis; cobertes i millora d'accessibilitat.

Rubirola ha explicat que al llarg del mes de març es tancarà un procés iniciat fa mesos per presentar les necessitats de Sant Elm en la quarta convocatòria d'ajuts contemplats en la llei de barris. Tot i que el govern municipal coneix les dificultats d'obtenir aquests ajuts per a Sant Elm, ja que es competeix amb altres zones més degradades, té tota la documentació a punt per presentar-se a la convocatòria.

La llei de barris preveu les següents actuacions: millora dels espais públics i espais verds; complementar la millorar dels elements col·lectius dels edificis; equipaments per a ús col·lectiu; incorporació de les noves tecnologies de la informació per als edificis; foment sostenible del desenvolupament urbà a nivell d'enllumenat de baix consum; programes socials i supressió de barreres arquitectòniques.

Publicat el 9 de febrer de 2007
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^