Arenys de Mar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
La reivindicació del pas a peu entre els dos Arenys arriba al Parlament
El conseller respon que abans de tirar endavant el projecte hi ha pendent un acord amb Acesa
L'actuació de millora per resoldre la manca de connexió a peu entre els dos Arenys, al nus de Vallvidrera, està pendent ara, segons ha manifestat el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, d'un acord amb Acesa. En aquest moment, ja es disposa d'un solució tècnica, que compta amb el vistiplau dels dos ajuntaments, però l'obra encara haurà d'esperar. Aquestes declaracions són en resposta a la pregunta formulada al Parlament pel grup de CiU, que plantejava si el Govern de la Generalitat té prevista la inversió per a l'obra en el proper exercici de 2007. Aquesta mateixa qüestió va arribar també a l'estiu al despatx del Síndic de Greuges de Catalunya, que precisament aquests dies també s'ha adreçat a l'Ajuntament d'Arenys de Mar.
El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha informat per escrit a l'alcalde d'Arenys de Mar, Miquel Rubirola, de la pregunta presentada al Parlament de Catalunya per part del grup parlamentari de CiU, sobre si es té prevista la inversió per executar durant el 2007 l'obra de connexió a peu entre Arenys de Munt i Arenys de Mar, i la resposta que s'hi ha donat.

La pregunta del diputat de CiU Ramon Camp va arribar per escrit al Consell Executiu al mes de setembre. En la pregunta, CiU exposa: "El perllongament de l'autopista C-32, i concretament del punt viari conegut com a nus de Vallvidrera, va dificultar la connexió a peu entre Arenys de Mar i Arenys de Munt, amb el conseqüent perill per als veïns d'ambdós municipis que es mouen a peu per la zona, per la qual cosa interessa conèixer a aquest diputat si el Govern de la Generalitat té prevista la inversió per a l'obra en el proper exercici de 2007."

En la resposta, el conseller de Política Territorial i Obres Públiques explica que "la Direcció General de Carreteres està estudiant una possible actuació de millora de l'encreuament existent entre la l'autopista C-32 i la carretera C-61 a l'alçada del punt quilomètric 111,5 de l'autopista de peatge". Aquesta solució inclou "una reordenació dels accessos existents" i la creació d'un recorregut per a vianants. El conseller exposa que per tirar endavant l'actuació, a més del consens amb els ajuntament d'Arenys de Mar i d'Arenys de Munt, caldrà l'acord de l'empresa concessionària de l'autopista, Acesa. "Aquest acord encara no s'ha assolit i fa pràcticament impossible que aquesta obra es pugui realitzar abans del 2006", conclou Joaquim Nadal.


Resposta del Síndic

D'altra banda, l'alcalde d'Arenys de Mar, Miquel Rubirola, ha rebut aquesta mateixa setmana una carta del Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó, en relació a la problemàtica del nus de Vallvidrera. Aquesta qüestió va arribar l'estiu passat a la Sindicatura. Arran de la petició del Síndic, els Ajuntament d'Arenys de Mar i d'Arenys de Munt van lliurar-li els seus respectius informes en els quals es detalla la trajectòria que els dos municipis han portat a terme fins a l'actualitat per reclamar aquest pas de vianants.  Aquí podeu llegir la notícia del 13 de setembre.

Ribó explica que ha rebut els informes dels dos ajuntaments i també del departament de Política Territorial i Obres Públiques, de qui aprecia una "actitud positiva" per trobar una solució a aquest punt viari. El Síndic demana a totes tres institucions que el mantinguin informat de totes aquelles gestions que es portin a terme en relació a aquest cas per seguir atentament com es desenvolupa.

Publicat el 19 d'octubre de 2005
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
^