Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Creix el primer lliri de mar a la platja del Cavaió!

Foto: Carme Buixalleu
Foto: Carme Buixalleu
L'any 2014 es va iniciar a la nostra vila un Pla de Gestió Integral de les platges i el litoral, canviant-ne la seva ordenació i aspecte. Fent memòria, la finalitat era convertir-ho en un espai públic de referència al poble per poder-hi desenvolupar serveis i activitats tot l’any.

Una altra de les seves finalitats era protegir i conservar el litoral, tot fent una recuperació progressiva dels ecosistemes sorrencs litorals i delimitant-ho amb tancaments paisatgístics.

Per sorpresa de tots, i fruit d’aquesta protecció, aquest cap de setmana s'ha vist a la platja del Cavaió un lliri de mar (Pancratium maritimum). Aquesta espècie és halòfita –creix amb presència de sal- i psammòfila –adaptada a viure sobre substrats sorrencs, platges i dunes-. Aquesta planta consta d’un bulb soterrat i d'unes fulles verdoses en forma de cinta. La seva flor, blanca i en forma d’embut, s'obre a la tarda-vespre durant un sol dia i desprèn una olor molt agradable, assecant-se de seguida.

Tot i ser una espècie molt resistent a la calor i al vent, és també molt delicada i tot un símbol de la recuperació ecològica de la nostra platja. Entre tots, cal que la respectem i la protegim!

Publicat el 16 de juliol de 2018
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^