Escut de l'Ajuntament d'Arenys de Mar
NOTÍCIES
Una arenyenca crea la primera escola catalana a Londres

escola catalana londresEl passat 10 d'octubre va obrir les portes la primera Escola Catalana a Londres. Un projecte impulsat per l'arenyenca Sonia Barrachina juntament amb Jordi Bou i amb la colˇlaboraciķ d'Ester Pou, que vol ser un espai d'aprenentatge de la llengua i del patrimoni cultural catalā, i un punt de trobada de la jove comunitat catalana resident a Londres.

La seva creaciķ ha derivat de les trobades mensuals de nens i pares que Catalans UK -el Casal Catalā de Londres-  va demanar a Sōnia Barrachina que creés i desenvolupés a partir del Nadal 2014. Precisament, Catalans UK és l'ens que ha donat recolzament al projecte des del primer dia, i qui ha facilitat la gestiķ econōmica i ha contribuīt a trobar l'espai.

Els objectius de l'Escola Catalana a Londres passen per presentar una proposta educativa adequada per reforįar els vincles amb la cultura catalana, i afavorir el creixement i desenvolupament dels nens i nenes com a catalans ciutadans del mķn, promoure estratčgies d'agrupament i de treball conjunt que promoguin un sentiment de comunitat i promoguin la llengua catalana com a eina de comunicaciķ, així com promoure la celebraciķ de les festivitats del calendari catalā.

Aquesta arenyenca ho defineix com a un projecte petit, perō molt engrescador en tractar-se del primer projecte educatiu amb format escola que ha existit mai a Londres. És una escola de dissabtes i hi ha 26 nens matriculats, dividits en tres nivells: Aula d’Infantil (3-5 anys), Aula de Cicle Inicial (6-8 anys) i Aula de Cicle Superior (9 anys en endavant).

Si voleu més informaciķ, podeu accedir a www.escolacatalanalondres.com

 

Informaciķ publicada el 23 d'octubre de 2015
Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Ajuntament d'Arenys de Mar - Riera del Bisbe Pol, núm. 8 - 08350 Arenys de Mar - Tel. 93 795 99 00