Ajuntament d'Arenys de Mar

NOTÍCIES

Tot sobre les obres d'urbanització

En aquest espai hi anireu trobant la informació relacionada amb les obres de la Riera, tant a través d'enllaços en el mateix text com en l'espai d'actualitat creat amb les informacions publicades, al qual podeu accedir des d'aquí.

Renovació de les lloses, creació de zones cíviques, un carril bici... La Riera d´Arenys comença el procés de reurbanització aquest mateix mes de març amb un objectiu clar: consolidar-se com a l´eix vertebrador de la vida social, comercial i veïnal de la vila. El projecte també inclou la recollida de les aigües pluvials i la renovació del pas soterrat de serveis i telecomunicacions. Aquest projecte compta amb subvencions de la Diputació de Barcelona i del Pla únic d´Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) de la Generalitat i té un cost de 850 mil euros, aproximadament
Presentació final del projecte d'urbanització de la Riera Les obres s´allargaran fins a final d´any, de manera que l´empresa constructora i l´Ajuntament han pactat un calendari d´obres per intentar que les molèsties ocasionades per aquesta actuació siguin les mínimes possibles. Així, es començarà per la part baixa de la Riera, a la banda de llevant, i s´arribarà fins al carrer de l´Olivar, de manera que durant l´estiu totes les terrasses podran obrir amb tota normalitat. L´accés a establiments i habitatges particulars està garantit en tot moment. Pel que fa a la circulació, la Riera serà només de pujada i per sortir cap a l'NII caldrà accedir a la rotonda del davant de l'Ajuntament des del carrer d'Avall. Pel que fa al Mercat Setmanal dels dissabtes, es reubicarà a la mateixa Riera, a partir de la rotonda del carrer de l´Olivar, a la bossa d'aparcaments fins al Xifré.

El procés d'urbanització de la Riera va començar l´estiu passat, quan l´Ajuntament va encarregar a l´arquitecte arenyenc Miquel Fané que redactés l´avantprojecte d´urbanització de la Riera, que es va presentar públicament el mes de setembre. Després d´aquesta presentació, es va obrir un torn a la participació ciutadana, de la qual es van recollir 80 aportacions, moltes de les quals s´han recollit en la redacció definitiva del projecte. Finalment, el mes de febrer es va adjudicar les obres a l´empresa Grup Mas Constructors, que ja ho té tot a punt per començar l´obra.

L´Ajuntament d´Arenys de Mar és conscient que una obra d´aquesta importància causarà molèsties als veïns i veïnes. Tot i que treballa perquè siguin les mínimes, demana disculpes per avançat i es posa a disposició de tothom qui ho necessiti per intentar trobar una solució al seu problema. En aquest sentit hi haurà una única persona al consistori que es dedicarà a centralitzar les queixes i comentaris sobre l'obra i que s'hi dedicarà amb exclusivitat 6 hores setmanals.

Molèsties més visibles que comportaran les obresCanvi d´ubicació del mercat setmanal

Transit rodat només en sentit ascendent

Talls d´aigua per renovar la xarxa (s´anirà informant als veïns i seran puntuals), i per trencaments imprevistos.

Talls de carrers transversals puntuals.

Reducció de la vorera en els trams en obres (1,50m)

Espais concrets per tal que creuin els vianants

La recollida de la brossa a la banda de llevant de la riera del Bisbe Pol es farà només als llocs habilitats amb aquesta finalitat

Canals d'informació

Persona de contacte a l'Ajuntament 6 hores setmanals

Web municipal

Calendari

Inici obres el 22 de març

4 mesos d´obres en la secció de llevant (vorera de l'Ajuntament). Les obres es faran de mar a muntanya.

Durant 2/3 setmanes a l´agost es pararan les obres

1 de setembre inici de la secció de ponent (vorera de ls plaça de l'Esglesia). Les obres es faran de mar a muntanya.

Després de la sessió informativa que es va dur a terme divendres dia 26 al C.C.Calisay, oberta a tothom, i la que es va fer específicament per a comerciants i restauradors de la vila el dilluns dia 22, les principals preocupacions de veïns i veïnes que van assistir a l'acte es van respondre durant un torn de precs i preguntes. Principalment, es va preguntar sobre les terrasses (criteris d'ajudicació, despesa econòmica, detalls tècnics sobre com passarà l'aigua per sota...).En aquests moments la Regidoria de Promoció Local està estudiant amb els afectats totes aquestes qüestions. Cal tenir en compte que aquest estiu encara no caldrà que les terrasses estiguin adaptades. Va sorgir també la preocupació per als passos de vianants elevats, que són molestos per als vehicles, i es va demanar per la possibilitat de buscar altres solucions. En resposta a això es va dir que els que són veritablement molestos són els reductors de velocitat, que en aquest cas es parla de plataformes amb el pas de vianants del tot elevat, i que no suposen problemes per als vehicles, sobretot si circulen a la velocitat adient. Pel que fa als arbres de la Riera, tota l'obra tindrà en compte l'estudi sobre la plataneda de la Riera i els consells que s'han donat a l'empresa des de la Regidoria de Medi Ambient per evitar malmetre les arrels. Tot i així, com ja s'ha explicat en el projecte, aquells arbres que estiguin més malmesos seran canviats per exemplars nous.


El projecte. Dades del procés participatiu.

Riera projecte amb procés participatiu 1a part

Primera part.

Fitxer: Riera_participacio_1.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 12
Mida: 2.37 MB


Riera projecte amb procés participatiu 2a part

Segona part.

Fitxer: Riera_participacio_2.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 12
Mida: 1.92 MB


Riera projecte amb procés participatiu 3a part

Tercera part.

Fitxer: Riera_participacio_3.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 15
Mida: 2.11 MB


Presentació projecte d'obra de reurbanització de la Riera d'Arenys. Empresa constructora.

Projecte d'obres. Millores i calendari.

Fitxer: PRESENTACIO_VEINAL_RIERA_DEL_BISBE_POL_A_ARENYS_DE_MAR.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 20
Mida: 2.44 MB

Projecte per a les terrasses de la Riera d'Arenys després de la urbanització

Projecte terrasses de la Riera d'Arenys.

Fitxer: PROJECTE_TERRASSES_ARENYS_v1__2_.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 21
Mida: 2.33 MB

Publicat el 2 de març de 2010