Ajuntament d'Arenys de Mar

NOTÍCIES

Moment de la visita realitzada a Sant ElmEl barri de Sant Elm veurà aquest 2017 finalitzades les inversions previstes dins de la Llei de Barris, i pendents d'execució a Arenys de Mar des del 2011. L'Ajuntament i la Generalitat reactiven aquest projecte d'inversió després de la insistència del govern municipal i el vist-i-plau del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, amb l'objectiu d'enllestir els treballs aquest mateix any. De fet, tècnics de la Generalitat i de l'Ajuntament es van reunir aquest dimarts al matí amb l'alcaldessa Annabel Moreno i la regidora Laia Martín per revisar el projecte i visitar el barri de Sant Elm.

En concret, les actuacions previstes seran la renovació de l'enllumenat públic, de la xarxa de canonades d'aigua i dels comptadors, així com la supressió de barreres arquitectòniques i la urbanització i enjardinament dels espais públics entre els blocs de Sant Elm. Actualment les persones amb mobilitat reduïda poden assegurar-se l'accés a quatre dels vuit blocs existents, de manera que el projecte contempla construir dues rampes contigües a les escales actuals per tal de suprimir les barreres arquitectòniques al 100% dels edificis. El projecte també preveu renovar la instal·lació elèctrica dels edificis i crear nous accessos que mitiguin l'aïllament del barri. Aquest darrer punt s'aconseguirà mitjançant la peatonalització del carrer Montplana, la ordenació de la placeta d'accés al barri i la reforma de l'aparcament del cementiri, a més d'una completa reurbanització de la plaça Salvador Espriu. Tots aquests treballs tenen una despesa prevista de 736.710 euros.

La Llei de Barris al barri de Sant Elm es va aprovar l'any 2007 i inicialment contemplava 26 actuacions amb una inversió prevista de 3.247.000 euros, cofinançats per la Generalitat i l'Ajuntament. En els darrers anys, el projecte inicial havia patit una sèrie de modificacions per adequar-se a les peticions del veïns -que havien pogut participat en les diferents convocatòries de la Comissió de seguiment creada pel consistori- i s'havien sol·licitat pròrrogues de fins a 4 anys a la Generalitat. Amb l'entrada del nou equip de govern d'Arenys de Mar, a l'abril del 2016, l'execució de les inversions pendents de la Llei de Barris a la vila van passar a ser una prioritat, tal com ja es va posar de manifest en la visita que el delegat del Govern a Barcelona va fer a la nostra vila el passat mes de juliol.

Fins al moment, s'han invertit 1.317.830 euros en la Llei de Barris a Sant Elm que s'han concretat en la urbanització del Camí de la Pietat i el mirador de Sinera, i la rehabilitació dels elements comuns dels edificis del barri.

Es dóna la circumstància, a més, que la Llei de Barris finalitza el 31 de desembre d'enguany, de manera que aquesta és la data límit que té l'Ajuntament per poder justificar les factures i despeses que es vulguin incloure dins d'aquest marc de subvenció, sense possibilitat de cap nova pròrroga.

llei barris     llei barris

Imatges que simulen les noves rampes per superar els desnivells existents, un cop executades les obres.

Publicat el 17 de gener de 2017