Ajuntament d'Arenys de Mar

NOTÍCIES
Arenys de Mar es prepara per commemorar la diada amb actes reivindicatius i de sensibilització en la igualtat de l'home i dona

Cartell 8 de marçLes Nacions Unides van declarar, el 1977, el 8 de març com el Dia Internacional de les Dones. Les reivindicacions dels moviments de dones que lluiten per aconseguir millors condicions de treball i vida i per assolir i consolidar arreu del món la igualtat entre l´home i la dona són una realitat des de fa molts anys i continuen actives. Malgrat tot, estudis sociològics reconeguts i objectius reflecteixen la desigualtat encara existent en les condicions laborals dels homes i les dones. A casa nostra s´ha avançat en l´assoliment de drets socials de les dones, però encara queda molt camí per recórrer.Si voleu més informació sobre els orígens del Dia Internacional de les Dones podeu accedir als continguts elaborats per l'

Insitut Català de les Dones

.

Cartell igualtatL´Ajuntament d´Arenys de Mar, a través de la Regidoria de la Dona –creada aquest mandat-, treballa per aconseguir un pacte entre dones i homes per crear una societat més justa. Per aconseguir-ho s´han programat campanyes de sensibilització i cursos de formació destinats especialment a les dones, sobre tot per millorar les conciliació de la vida familiar i laboral. Una agent d´Igualtat, a través d´un conveni amb la Diputació de Barcelona i el Departament de Treball de la Generalitat, és l´encarregada de posar fil a l´agulla des de l´Ajuntament en aquest sentit.

Una de les eines que més afavorirà aquest treball és la Xarxa Lil@, un espai interactiu per a la discussió i sensibilització sobre igualtat dona - home, promoguda per Arenys.Org en col•laboració amb la Regidoria de la Dona. La presentació de la Xarxa Lil@ es farà divendres 7 de març, dins els actes programats en motiu del Dia Internacional de les Dones a Arenys de Mar. En el marc de la Xarxa Lil@, Arenys.Org va convidar a tothom a respondre davant d'una càmara a la pregunta "Què és per tu la igualtat?", declaracions que es podran veure a través de la mateixa Xarxa Lil@ i el dia de la presentació, en un audiovisual que plasmarà l'opinió de totes aquelles persones que van voler dir-hi la seva.


Actes programats per commemorar el Dia Internacional de les Dones

Des de l'1 de març

dones de rocafondaA la Sala d´Exposicions del C.C. Calisay, exposició de pintura Pinzells de dona, de les artistes Nefer, Ann Meade, Sanz Soto, Montse Badia i Montse Roig. Es podrà veure els divendres de 6 a 9 del vespre i els dissabtes, diumenges i festius de 12 a 2 del migdia i de 6 a 9 del vespre. L´exposició estarà oberta fins al 30 de març.

El mateix dia 1 es va fer la inauguració de l'exposició, amb una gran afluència de públic, a la qual van assistir les autores i es va poder veure l'actuació del Grup de Dones de Rocafonda, que van interpretar part del seu disc Cançons d'Arreu del Món.

7 de març

La Regidoria de la Dona presenta el projecte “Activa la Xarxa Lil@(2)” com a eina de difusió, discussió i sensibilització en la igualtat home i dona. La presentació de la xarxa serà a la Sala Noble del C.C. Calisay, a les 2/4 de 7 de la tarda.

8 de març, Dia Internacional de les Dones

A 2/4 de 7 del vespre, acte institucional de l´Associació de Dones per la Igualtat, al Centre Cultural Calisay, amb lectura de manifest, espectacle de dansa i poesia i presentació del llibre Les dones i el treball a Catalunya: mites i certeses, de la professora Teresa Torns, en col•laboració amb Pilar Carrasquer, Sònia Parella i Carolina Recio. Es lliuraran exemplars gratuïts a qui hi assisteixi.

A continuació, a 2/4 de 9 del vespre aproximadament, inauguració de l´exposició Submergides en la feina al Museu Marès de la Punta. L´exposició es podrà visitar de dimarts a dissabtes d´11 a 1 del migdia i de 4 a 6 de la tarda i fins a partir de l´1 d´abril fins a les 8 del vespre. Els diumenges i festius estarà obert d´11 a 1 del migdia. L´exposició es podrà visitar fins al 22 de juny.

10 de març
 
A les 7 de la tarda, a la Biblioteca P. Pare Fidel Fita, Tertúlia Literària sobre el llibre Júlia, d´Isabel Clara Simó. Conduirà la tertúlia Lourdes Cazorla.

13 de març
 
A les 6 de la tarda, a la Biblioteca P. Pare Fidel Fita, Hora del Conte a càrrec de Maribel Illescas.

Informació relacionada
Dissabte, 8 de març de 2008
Presentació de l'exposició Submergides a la feina
El Museu Marès acull aquesta exposició que ens endinsa en la feina "en negre" dins el tèxtil a casa nostra
Publicat el 5 de març de 2008