Arenys de Mar
Portada>Regidoria d'Indústria i Agricultura
Botó que mostra/amaga menú lateral
REGIDORIA D'INDÚSTRIA I AGRICULTURA

AGRICULTURA

La continuada devallada de l'agricultura i la manca d´expectatives a nivell professional ha comportat la pràctica desaparició del relleu generacional tradicional dins la pagesia. Arenys de Mar compta avui amb un nombre reduït de pagesos, menys de 10, que no acaben de veure clar el seu futur professional i econòmic.

És per aquesta raó que la Regidoria d'Agricultura desenvolupa serveis, programes i projectes amb la finalitat de dinamitzar els productes de l'hort local, donant a conèixer els avantatges del consum del producte de proximitat, col·laborant en el desenvolupament sostenible i incentivant la creació d'ocupació i de nous llocs de treball en el sector. El seu objectiu és el de donar valor als productes agroalimentaris i la cuina local per tal de que esdevingui referent de la promoció i la venda de producció de proximitat i ecològica.

   

Així doncs, la campanya Producte d'Arenys pretén buscar complicitats i col·laboracions entre els diferents productors locals, el sector serveis i el comerç, amb el suport dels ajuntaments d´Arenys de Mar i Arenys de Munt, per divulgar i promoure els beneficis i avantatges del consum dels productes dels dos Arenys, així com potenciar projectes d'economia social i cooperativa de diferents sectors econòmics locals.

Les actuacions de la regidoria es realitzen a diferents nivells:
• Població en general, fent campanyes de sensibilització, donant a conèixer quins són els productes de temporada i quin és el moment òptim de consum, com es cuinen, etc.
• Productors, seleccionant els productes de qualitat del seu hort i facilitant el distintiu i material de promoció. Organitzant visites als horts.
• Intermediaris (botigues i restauradors) oferint els productes, facilitant el distintiu i material de promoció.

INDÚSTRIA

Arenys de Mar disposa d'una gran zona indústrial amb milers de metres quadrats de superfície disponible per adaptar-se a les diferents necessitats tant d'empreses locals com internacionals, amb unes excel·lents comunicacions per via terrestre i amb connexió d'ample de banda. El polígon indústrial de Valldegata Draper està totalment desenvolupat amb nombroses naus industrials, la gran majoria funcionant a ple rendiment i en sectors ben diversos (indústrial, alimentació, noves tecnologies, gastronomia, logística, etc). Tanmateix, també hi ha espais disponibles per a empreses que vulguin instal·lar-s'hi. Igulament existeix el polígon industrial de Valldegata ponent, de nova creació i a l'espera de noves empreses que desitgin establir-s'hi.

  

  

  

Dades de la regidoria

Regidor: Josep M. Nogueras
Correu electrònic
Telèfon 93 792 26 01
Fax 93 795 73 61
Edifici Xifré (c. Auterive s/n)

Destaquem
 
^