Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Policia Local i Mossos d'Esquadra tenen com a prioritat acabar amb l'augment de robatoris a les llars

Conscients de la preocupació que suposa entre part de la població l’augment de casos de robatoris que s’ha produït a llars de la vila, i en una mostra més de la transparència informativa del govern municipal, el passat 10 d’abril es va organitzar un acte informatiu sobre seguretat ciutadana en el què els màxims responsables dels cossos de la Policia Local i dels Mossos d’Esquadra d’Arenys de Mar van comparèixer davant la ciutadania acompanyats de l’alcaldessa i de la regidora de Seguretat Ciutadana per explicar les mesures que s’estan portant a terme contra els robatoris a les llars i per resoldre tots els dubtes i preguntes de les persones assistents.

En aquest sentit, l'inspector en cap de l'Àrea Bàsica Policial dels Mossos d'Esquadra a Arenys, Salvador Rossell, va informar que en el 2016 es va produir un augment de robatoris amb força en domicilis del 6,8%, mentre que en el què portem d’any se n’havien comptabilitzat 38 casos (10 al gener, 9 al febrer, 18 al març i 1 en el què portàvem d’abril). També es va explicar que fins al moment s’havien practicat 15 detencions, però que el problema rau en la manca d’efectivitat de les lleis, doncs molts dels lladres acumulen nombrosos càrrecs i detencions.

Tanmateix, es va donar a conèixer que s’han detectat diferents bandes organitzades de persones procedents de l’Amèrica del Sud i de l’Europa de l’Est que actuen a tot el territori, fet que demostra que ens trobem davant d’una situació global i no pas localitzada només en Arenys. Per això, tant el cos de Mossos d’Esquadra com les Policies Locals estan destinant molts esforços i recursos contra aquesta tipologia de delictes. Tant és així que els robatoris amb força en domicilis s’han convertit en la màxima prioritat del cossos policials, només per darrere de la lluita antiterrorista.

Algunes de les mesures que s’han pres són la realització de controls de trànsit sincronitzats per tota la comarca, l’augment de patrulles en horari nocturn a les urbanitzacions de la vila, la incorporació de patrulles de paisà o l’ús de les càmeres de la via pública.

Davant d’aquests casos de robatoris, la col·laboració ciutadana esdevé una eina clau per poder actuar amb rapidesa i enxampar els lladres in fraganti a l’interior dels domicilis i evitar-ne la seva fugida. El sergent en cap de la Policia Local, Sebastià Górriz, va demanar que cal trucar al 112 davant de la més mínima sospita que es pugui davant d’una persona o d’un vehicle que pugui voltar pel nostre veïnat o carrer. També es van donar una sèrie de pautes per dissuadir possibles robatoris, com ara tancar sempre amb clau la porta de casa, tenir llums o ràdios a l’interior del domicili que s’encenguin amb temporitzador en diferents moments del dia, evitar fer públic a les xarxes socials que serem fora de casa uns dies o recollir la correspondència amb freqüència de la nostra bústia.

La sessió es va tancar amb un torn de preguntes del públic assistent, que van plantejar diversos dubtes sobre com actuar de manera preventiva i sobre la metodologia policial per resoldre els casos de robatoris. També es va preguntar sobre alguna informació que s’havia publicat recentment en la premsa local i en la que s’afirmava haver localitzat un cau de lladres. En aquest sentit, els cossos policials van advertir que un article periodístic no és cap prova d’un delicte i que si la policia tingués indicis reals que allò fos així, aquelles persones ja haurien estat detingudes fa temps. En la mateixa línia es van plantejar preguntes sobre les cases i pisos ocupats i es va explicar que l’Ajuntament té un protocol molt clar en aquests casos i que, quan es detecten molèsties al veïnat, es reclama a la propietat de l’immoble que actuï per la via judicial.

Publicat l'11 d'abril de 2017
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^