Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Novembre de ciència a Arenys de Mar

Foto: Ferran JordanQuan arriba el mes de novembre, la ciència protagonitza les activitats que organitza el Museu d’Arenys de Mar amb els actes inclosos a La Setmana de la Ciència i que tenen l’objectiu d’apropar la ciència i la tecnologia a la ciutadania, a més de promoure les vocacions científiques entre els més joves.

Arenys de Mar disposa d'una de les millors col·leccions de minerals de tota Catalunya gràcies al Museu Mollfulleda de Mineralogia i, des de l’any 2016, està treballant en una renovació per apropar-se a tots els públics i explicar millor el que són els minerals, les seves característiques i per què serveixen. Aquest any, a més, l’exposició temporal del Museu d’Arenys de Mar també està dedicada als minerals: Al punt de sal, que es pot visitar a la sala d’exposicions temporals del Museu fins al 17 de desembre.

Sobre aquesta temàtica, el Museu d’Arenys de Mar organitza un seguit d’activitats durant el mes de novembre. La primera és una exposició realitzada per cinc fotògrafs arenyencs, socis de l’Agrupació Fotogràfica Arenys de Mar, que van visitar la Muntanya de Sal de Cardona. Les fotografies d’aquesta visita es podran contemplar del 10 al 26 de novembre a la Sala de les Bótes del C.C. Calisay sota el títol de Cinc mirades a la muntanya de sal de Cardona.

D'altra banda, el dia 16 de novembre serà l’oportunitat de conèixer quina importància té la sal en la salut de les persones. Un doctor del CAP d’Arenys de Mar ens explicarà la influència que té aquest condiment en la nostra alimentació i la nostra salut. A més, el cap de setmana del 18 i 19 de novembre, el Museu Mollfulleda ofereix activitats per a tots el públics per conèixer els canvis que s’hi estan realitzant: Jornada de Portes Obertes, tallers per a famílies i visites guiades.

El divendres 24 de novembre es farà la presentació de la publicació Al punt de sal, un llibre editat per l’Ajuntament d’Arenys de Mar amb la col·laboració de diversos experts en la matèria. La presentació anirà acompanyada d'una xerrada de Marc Campeny, comissari de l’exposició Al punt de sal, sobre els paisatges de la sal. Aquesta conferència es realitza en col·laboració amb el Grup Mineralògic Català.

Finalment, el diumenge 26 de novembre farem una passejada pel nostre litoral. Conèixer el nostre patrimoni natural és necessari per saber preservar-lo i el biòleg Enric Badosa ens farà una ruta guiada des del Port fins a la platja de la Musclera per conèixer millor la nostra costa.

Ciència i ciutadania, divulgació i coneixement, seran els objectius del nostre Museu aquest mes de novembre. Us hi esperem!

Publicat el 6 de novembre de 2017
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^