Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Arenys acollirà la formació al Maresme per a mentors del Programa Català de Refugi

Arenys de Mar és un dels municipis que, proporcionalment a la seva població, més persones han sol·licitat poder ser acollidores de població refugiada. És per això que a partir del 25 d'abril, i durant 12 sessions, Arenys de Mar acollirà el programa comarcal de formació de mentors del Programa Català de refugi, organitzat per l'Àrea Territorial de la Secretaria d'Igualtat, Migracions i Ciutadania del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies. De fet, 11 de les 25 persones que assistiran a la formació són de la nostra vila. Val a dir que actualment ja no s'hi poden apuntar més persones, perquè el grup ja està ple i perquè per poder assistir al programa de formació cal haver passat un procés previ.

Els aspectes més innovadors del Programa Català de Refugi se situen en la participació activa que es dóna a les administracions locals catalanes i a la societat civil mitjançant, entre d’altres àmbits, la figura de la mentoria social, inspirada en el model canadenc d’acollida de persones refugiades, que podem definir, segons la carta Europea de Mentoria Social, com “un instrument d’intervenció social que promou la relació entre persones que voluntàriament s’ofereixen per proporcionar un suport individual a una altra persona que es troba en risc d’exclusió social".

Les relacions de mentoria aporten benefici mutu, no estan subjectes a judici ni organitzades per tercers i es desenvolupen quan les persones ofereixen el seu temps voluntàriament per recolzar i empènyer a altres persones que es troben en situacions de desavantatge, compartint experiències i coneixements durant un període de temps significatiu.

Aquesta activitat de mentoria ha de permetre que persones a títol individual i col·lectius: entitats, empreses, administracions públiques, participin activament en l’acollida i la integració de les persones refugiades que visquin a Catalunya, alhora que les administracions locals facin el seguiment dels Plans Individuals d’Activitats pactats amb les persones refugiades.

En definitiva, el Programa Català de Refugi pretén construir i enfortir els vincles socials entre les persones que conformen la societat catalana, sigui quin sigui el seu origen geogràfic i/o cultural amb l’objectiu de contribuir a configurar una societat compromesa amb els drets humans a Catalunya i arreu del món.

Si desitgeu més informació sobre el Programa Català de Refugi, podeu accedir-hi des d'aquest enllaç.

Publicat el 10 d'abril de 2017
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^