Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Mobilització multitudinària per netejar la platja de les restes del temporal

Un miler de persones van participat a la neteja de plàstics abocats pel temporal a la platja del Cavaió que es va organitzar durant el dissabte. Centenars de persones han anat a la platja des del mateix dijous i han seguit recollint plàstics durant tot el cap de setmana. S'han recollit més de 30 metres cúbics de deixalles.

Moments màgics, íntims i col·lectius, de treball comunitari com la cadena que es va s'ha organitzar amb més de dues-centes persones per traslladar el material recollit des de la part més llunyana de la platja fins al costat mateix del restaurant Portinyol. Des d'aquest punt les deixalles seran retirades pels Serveis municipal.

Recuperades tortugues i altres animals vius entre les restes

Ja són 10 exemplars de tortugues autòctones de la Tordera que s´han trobat vives entre les restes vegetals a la platja del Cavaió. La majoria són tortugues de rierol (Mauemys leprosa) força comú a la Tordera. També s´ha trobat una tortuga d'estany (Emys orbicularis) molt menys nombrosa. Les tortugues s´han portat a la Fundació Emys a Riudarenes que en farà el seguiment i l´alliberament entre la sèquia i l´estany de Sils.

Els Serveis municipals segueixen treballant

El pas soterrani d´accés al Port ja és obert, des diumenge, després del treball de Bombers i Serveis municipals. S´ha demanat al Consell comarcal que revisi el funcionament de l´estació de bombeig del colector d´aigues residuals. Durant el cap de setmana voluntaris de Bombers i ADF han seguit treballant als Parcs municipals. Tots els serveis municipals treballen per restarurar la normalitat i fer una valoració dels danys.

Publicat el 27 de gener de 2020
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^