Ajuntament d'Arenys de Mar

NOTÍCIES
Les inscripcions són obertes per poder apuntar-se com a persones mentores

mentoriamentoriaMés d'una cinquantena de persones van participar a la sessió informativa del projecte de mentoria amb adolescents migrats sols. Una quarantena dels assistents van mostrar el seu interès i van donar les seves dades per ser inscrits i participar a les proves de selecció i la formació prèvia per poder accedir a aquest programa d'acompanyament d'aquests joves acollits al centre d'Arenys. La presentació es va fer a la Sala Noble del Calisay amb diversos tècnics del Departament d'Afers Socials, Treball i Famílies i la representació municipal de la regidora de Drets Civils, Isabel Roig, i l'alcaldessa Annabel Moreno.

El coordinador dels programes de mentoria de la Generalitat, N’hamed Abdelouahed, va remarcar els aspectes principals de la mentoria tant respecte als joves adolescents com els objectius que es pretenen aconseguir i els perfils de les persones mentores. La seva intervenció la va acompanyar amb nombroses exemples d'accions de mentoria que van ajudar a il·lustrar el bon funcionament d'altres propostes de mentoria que ja han realitzat.

La proposta inicial de mentoria es d'una durada de 6 mesos que pot prorrogar-se a un any. S'estableix un perfil de les persones mentores. Es demana que siguin majors de 25 anys i, en tot moment estaran acompanyades d'un seguiment tècnic i professional. El primer pas de la selecció serà una entrevista amb un equip psicològic i una formació de 12 hores (més detalls a la presentació que acompanya aquesta notícia)

La directora de l’Institut Català d’Acollida, Agnès Rossinyol, va explicar que la mentoria és un dels tres projectes que es treballa des de la DGAIA que també té creades les opcions de l’acolliment familiar de cap de setmana i l’acolliment de tota la setmana.

Reme Rubio, directora del centre d'Arenys de Mar, va comentar els bons resultats amb els nois que acull el centre. Sense defugir les dificultats que han hagut de passar aquests mesos va celebrar els resultats perquè molts dels joves ja han començat a estudiar o treballar.

L’alcaldessa Annabel Moreno va  reafirmar el compromís municipal amb els joves adolescents que migren sols i va detallar els contactes inicials i les diferents propostes que s'han impulsat per facilitar l'estada aquests darrers mesos. L'alcaldessa va destacar la voluntat d'aprendre i de voler integrar-se a Arenys que tenen aquests joves. L'alcaldessa va celebrar la bona rebuda i el nombre de persones s'han interessat i manifestat a favor de la mentoria que demostra la sensibilitat acollidora del municipi.

Fitxer Acrobat-PDF de (112.88kB)

Fitxer: FINAL_Programa_de_mentoria_amb_adolescents_i_joves_migrats_sols_a_Catalunya.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 6
Mida: 112.88 kB

Enllaç per fer la inscripció a la mentoria.

Publicat el 22 de març de 2019