Arenys de Mar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
La Generalitat presenta a Arenys un programa de mentoria pels joves migrants sense referents familiars
Les persones interessades en fer mentoria podran rebre informació prèvia a una sessió informativa el proper dijous, 21 de març, a les 7 de la tarda, al Centre Cultural Calisay.

El programa de mentoria amb adolescents i joves migrats sols és una eina d'intervenció social que proposa la Generalitat de Catalunya per promoure una relació de suport i acompanyament entre persones adultes i els joves migrants que permeti a aquests darrers conèixer i vincular-se amb la societat d'acollida. Aquest programa, que s'està presentant i portant a terme amb èxit en altres municipis on també hi ha grups de nois que han arribat a Catalunya sense acompanyament familiar, es presentarà el dia 21 de març a les 19.00 hores a la Sala noble del Centre Cultural Calisay.

El perfil dels mentors és el d'una persona major de 25 anys, amb competències personals que incloguin el compromís, la responsabilitat, la constància, la tolerància a la frustració o la resiliència. Persones que, en la seva vida quotidiana, tinguin contacte o participin en la vida social i/o cultural del municipi. Mentrestant, els joves que prenen part del projecte són persones amb interès i voluntat de compromís amb la relació de mentoria; amb un cert coneixement de castellà o català; i que tenen en marxa el procediment de la seva tutela..

Quina és la metodologia de treball que se segueix?

El Pla consisteix en la creació de tàndems de mentoria entre persones adultes i menors o joves. Així, els mentors acompanyen als menors o joves com a figura referent i amb un paper totalment diferent del professional.

Les relacions de mentoria compten amb el suport i la supervisió d´un professional que farà el seguiment del funcionament de la relació, recull els dubtes i demandes i les transmet a la coordinació del Pla.

Mentrestant, els mentors es comprometen a mantenir el contacte periòdic amb els joves. En aquest sentit, un cop les persones s'hagin presentat com a candidates, es programen les entrevistes amb un psicòleg per garantir la idoneïtat del perfil i de les motivacions personals. I finalment, els seleccionats se'ls oferirà una formació inicial de 12 hores sobre el significat de la mentoria i el voluntariat a Catalunya i el tema de menors i la seva atenció.

Totes les persones que estiguin interessades en aquesta proposta se les convida a participar a la sessió  informativa amb representants de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència i Secretaria d'Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya. Aquesta sessió informativa serà el dijous, 21 de març, a les 7 de la tarda, al Centre Cultural Calisay.

Publicat el 13 de març de 2019
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
^