Facebook
Twitter
Youtube
Instagram
Telegram
RSS
Cercar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
La regidoria de Promoció Econòmica presenta un estudi sobre les Platges d'Arenys

presentacio estudi polatgesLa regidoria de Promoció Econòmica ha presentat un estudi als professionals i empreses relacionades amb el Port i les platges arenyenques. Un treball basat en una enquesta que es va fer l'estiu passat entre els usuaris per conèixer la seva percepció. El treball també analitza el compliment de paràmetres tècnics i cerca posar en valor les platges arenyenques per detectar noves oportunitats.

estudi platges

L'estimació feta per l'estudi -elaborat amb el suport de la Diputació de Barcelona- xifra en 219.147 el nombre d'usuaris que, des de juliol a desembre de 2018, van fer us de les platges arenyenques. A partir de l'enquesta directa a una mostra d'usuaris es detecta la seva tipologia i també el seu origen. El 27% son residents, el 14% són turistes i el 59% visitants que venen expressament a la platja. El Cavaió és la més platja més visitada. Del total d'usuaris de les platges el 59% són famílies i parelles i majoritàriament arriben en cotxe i a peu és el segon mitjà per arribar a les platges.

platges

Estada de 2 hores i tres quarts i poc més de 2 euros de despesa

L'estada mitjana a les platges és de 2 hores i 45 mitjana, mitja hora per sota la mitjana d'altres destinacions estudiades pel mateix equip. El principal argument per venir a les Platges d'Arenys és la seva qualitat, la proximitat de Barcelona, l'entorn natural i la seva oferta gastronòmica. Cal remarcar ques les tres platges arenyenques tenen perfil d'interès ben diferenciat, atès la diferencia de tipologia de platja urbana a la Picordia o natural a la Musclera. Les platges d'Arenys de Mar obtenen una avaluació  per sobre d'altres marques turístiques avaluades d'acord als paràmetres d'aquests treball.

Un 38% realitza alguna despesa a la platja. Els de casa just 2 euros i de fora, turistes o visitants, arriba als 2.9 euros. La mitjana de despesa diària a la platja és de 2.7 euros. Pel que fa a les activitats que han trobat a faltar es menciona l'oci nocturn, activitats per a nens, cultura i natura.

Un 82 % afirma que tornarà a les Platges d'Arenys mentre que un 15 % assegura que no ho farà.  Dels enquestats, un 62% era la tercera i quarta vegada que venia a Arenys i un 60% diu que recomanarà el municipi.

El regidor Josep Manel Nogueras va presentar aquests resultats en un acte a la seu de Promoció Econòmica a l'Edifici Xifré. El debat que van crear el conjunt de dades de l'estudi ha estat un bon argument per tirar endavant un grup de treball que es va proposar des de la regidoria per aprofundir com aplicar alguns dels aspectes detectats com oportunitat.

Publicat el 27 de febrer de 2019
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
Imprimir
^