Arenys de Mar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
Les càmeres radar de la C-61 comencen a multar

camara radarDes d'avui, la Policia local començarà a tramitar les infraccions de trànsit que detecti a través de les càmeres situades a la cruïlla de la carretera C-61 i els carrers de Vallgorguina i Horta Matanzas. Les càmeres són operatives des de fa uns mesos i formen part del sistema de videovigilància al nucli urbà que monitoritza la Policia local.

La situació d'aquest nou sistema de càmeres es va escollir per donar més seguretat als vianants que hi travessen, de manera especial, al ser una confluència dels camins escolars d'accés tant a les escoles de primària com l'Institut. Les càmeres inclouen un sistema de radar amb l'objectiu de controlar la velocitat dels vehicles que hi travessen. Malgrat això també s'hi han posat mesures físiques per reduir la velocitat dels vehicles i garantir la seguretat dels vianants.

Les càmeres també vigilen el compliment de les prohibicions vials, tant llumíniques com senyals verticals. Així, per exemple es pot multar l'incompliment de la prohibició d'accés des de la carretera cap al carrer de l'Arxiprest Rigau o, evidentment, el passar el semàfor en vermell, sigui en el sentit que sigui, atès que hi ha càmeres en dos punts.

El sistema de videovigilància també està interconnectat a un sistema de base de dades policial de matrícules de vehicles denunciats per raons diverses. A través d'aquests sistema ja s'han fet diverses actuacions policials al detectar vehicles d'aquestes característiques circulant al nucli urbà. Aquesta alarma és en temps real i permet activar els dispositius policials al carrer. Aquest sistema de lectura de matrícules també l'utilitzen les càmeres de la part baixa de la Riera i el carrer de l'Església, entre d'altres punts, i afegeixen un important element passiu a la seguretat ciutadana.

Publicat l'11 de febrer de 2019
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
^