Arenys de Mar
Botó que mostra/amaga menú lateral
NOTÍCIES
S'aprova el nou conveni dels treballadors municipals


El Ple municipal va ratificar, a la sessió d'ahir al vespre, la signatura de l'acord del nou conveni laboral dels treballadors de l'Ajuntament d'Arenys de Mar. Aquest acord sobre les condicions comuns de treball pels empleats municipals actualitza l'anterior conveni vigent aprovat fa 25 anys. Durant aquest temps els diversos intents d'actualització del conveni no havien prosperat. L'acord va rebre el suport de tots els grups del govern (ERC-PSC-CiU-ICV), la CUP  i el Partit Popular i l'abstenció de Junts per Arenys.

El nou conveni permet tenir un marc normatiu  consensuat dels drets i deures de tots els empleats municipals i conèixer les condicions de treball de l'Ajuntament, dins el marc normatiu. Posa ordre i estructura les relacions laborals. També unifica els permisos i llicencies pel personal laboral i funcionari i també la regulació en un mateix marc jurídic.. Respecte al personal laboral evita desigualtats i greuges atès que cadascú hauria de regular-se pel seu conveni sectorial i provocaria greuges comparatius importants

El nou conveni també permetrà als treballadors gaudir de determinats permisos que fins ara no estaven recollits (per exemple, compensació en cas d’ITT, poder tenir ajuts socials mes raonables, regulació de l’accés a la formació per a tothom, regulació mes clara de les bestretes...). D'altra bansa amb aquest nou acord queden derogats alguns permisos que actualment no son possibles, o estan regulats de diferent manera (per exemple, premi d'antiguitat amb mes vacances i retribució o condicions menors en permisos de conciliació...)

El treball de redacció del conveni també ha permès definir i concretar els instruments d’ordenació de personal municipal; forma que es permet conèixer els principis de selecció, que es la oferta pública, com es pot promocionar, que es una Relació de llocs de treball (RLT) , com es pot accedir als diferents llocs, quan es possible jubilar-se... S'adapta a la legalitat pel que fa a la aplicació de determinats protocols, com normes per garantir la igualtat de tracte entre homes i dones, la prevenció de riscos laborals  la conciliació de la vida laboral i familiar, la prevenció de l’assetjament...  I també s'unifica el regim disciplinari del personal laboral i funcionarial. Molt important pel personal laboral, doncs queden ben clars els deures i les responsabilitats, així com garantir un expedient on s’esbrini les responsabilitats amb audiència prèvia.

Des de l'aspecte organitzatiu es clarifica l’horari i especificitats de cada col.lectiu (annexos,policia, consergeria, geriàtric, OAC). També s'aprofundeix en la regulacio de la seguretat i salut en el treball possibilitant adaptacions laborals a les condicions de salut dels empleats. I es clarifica la regulació i modificació de les retribucions.

Publicat el 31 de gener de 2019
CompartirComparteix al FacebookCompartir a Twitter
^